in

Motive pentru care ar fi bine sa mergi la un nutritionist

Dupa sarbatorile de iarna sau dupa vacanta, la unele persoane kilogramele in plus s-au acumulat si cifra aratata de cantar nu va mai fi aceeasi, cu siguranta. Mancatul la ore nepotrivite, de alimente nesanatoase, multe sau putine lucruri, sunt motive pentru care regimul alimentar nu este unul bun. 

Astfel ca, figura unui nutritionist Suceava, apare drept indispensabila atunci cand cineva vrea sa invete sa manance mai bine sau sa aiba grija de propria persoana. 

Cand ar trebui ca cineva sa apeleze la un nutritionist?

Foarte multe persoane nu stiu cand ar trebui sa apeleze la un nutritionist. Majoritatea populatiei o face pentru a slabi sau cand au depasit deja cateva kilograme care nu ii mai lasa sa faca unele lucruri la fel ca inainte.

O viata sedentara. Sportul este cea mai buna completare pentru o alimentatie si o viata sanatoasa. Atunci cand o persoana este sedentara de multa vreme, starea de sanatate poate sa ii fie afectata. 

Cele mai citite articole

Persoanele care mananca mereu semi-preparate, nu fac exercitii fizice, nu iau gustari si mananca pe canapea si alte actiuni care creeaza obiceiuri proaste nu permit ca sanatatea sa fie foarte importanta in viata lor. Pe cand acest lucru este esential.

Consumul de grasimi si alimente procesate. Sa se consume alimente procesate sau transformate din cand in cand, nu este un lucru rau. Dar, daca acestea se vor consuma in fiecare zi sau de trei ori pe saptamana, exista un risc ridicat de obezitate sau maladii coronariene printre altele. 

In prezent, stilul de viata al multor persoane nu este intotdeauna compatibil cu o alimentatie de calitate, care sa respecte ritmurile si nevoile nutritionale ale organismului. Mesele lungi in jurul unei mese mari de familie sunt o specie pe cale de disparitie, fiind inlocuite rapid de pranzuri pe fuga, cu un ochi pe ecranul telefonului mobil si cu mintea la sarcinile care trebuie indeplinite dupa-amiaza. Cu toate acestea, toata lumea stie ca dieta afecteaza o mare parte din sanatatea noastra generala.

Contrar credintei populare, consultarea unui nutritionist nu este doar pentru cei care vor sa slabeasca rapid, avand grija de corpul lor. Adevarat specialist, dar si fin cunoscator al nevoilor umane, nutritionistul ajuta la ingrijirea multiplelor patologii, insoteste sportivii in alimentatia lor si participa la limitarea aparitiei tulburarilor printr-o actiune proactiva. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce este important sa folosim corect pubelele de gunoi?

Cum se alege o firma care ofera servicii de curatenie profesionale pentru birouri?