in

De ce este important sa folosim corect pubelele de gunoi?

Zilnic, oamenii genereaza tone de deseuri, care daca nu sunt depozitate corect si, mai ales, reciclate, reprezinta un factor important de poluare a mediului inconjurator. Tocmai de aceea, statele au implementat norme si politici care legifereaza modul de depozitare si gestionare a deseurilor, in functie de tipul acestora, punandu-se accentul pe reciclare. 

Drept urmare, oamenii au obligatia de a selecta deseurile pe care le genereaza in gospodarie si sa le depoziteze in pubele gunoi potrivite, pentru a putea fi ridicate de firmele de salubritate. 

Care sunt pubelele de gunoi potrivite pentru fiecare tip de deseuri? 

Intr-o gospodarie sunt generate atat deseuri menajere, cat si deseuri reciclabile, care ar trebui colectate separat pentru a putea fi duse la centrele care se ocupa de colectarea si reciclarea acestora. De aceea, in ajutorul oamenilor, statul a amenajat spatiile de colectare a deseurilor cu pubele de diferite culori, fiecare culoare fiind specifica unei anumite categorii de deseuri. 

Cele mai citite articole

Acest demers este unul foarte util, mai ales pentru romani, care acum au inteles importanta colectarii selective si reciclarea deseurilor, incepand timid sa respecte normele aflate in vigoare de la nivel european. In unele situatii au fost oferite acestora, de catre autoritatile locale, chiar si saci menajeri de culori diferite, pentru ca reciclarea sa se poate face inca de acasa. 

Conform directivelor institutiilor internationale care se ocupa de implementarea legilor privitoare la reciclare si protejarea mediului inconjurator, codurile de culori stabilite pentru fiecare tip de deseu sunt aceleasi in toate statele. Drept urmare, in pubelele de culoare galbena se depoziteaza obiectele din plastic si metal, in cele de culoare verde, obiectele de sticla, iar in cele de culoare albastra, obiectele de hartie. 

In ceea ce priveste deseurile menajere, pubelele folosite sunt de culoare neagra – cel mai des intalnite pubele – pubelele rosii fiind destinate colectarii deseurilor organice. Acestea din urma sunt insa mai rar intalnite in zonele amenajate de autoritatile locale din tara. 

Prin urmare, colectarea selectiva nu este dificila, doar presupune acordarea unei mai mari atentii din parte oamenilor in momentul in care arunca gunoiul, fiind un obicei important pentru protejarea mediului inconjurator.  

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți fi independentă financiar chiar de la primul job – numai la Studio20

Motive pentru care ar fi bine sa mergi la un nutritionist