in

Ce înseamnă bariere automate şi la ce se folosesc?

Când este vorba despre accesul într-o clădire, fie că este locuinţa, fie că este instituţie sau hotel, primul lucru care le vine tuturor în minte este reprezentat de porţi. Barierele care se află deseori în punctul de acces într-o clădire reprezintă, de cele mai multe ori, soluţia cea mai potrivită pentru reglarea şi controlul în siguranţă al accesului la trafic, chiar şi în zonele cu un trafic destul de mare. Astfel de bariere de acces sunt folosite mai ales în cazul clădirilor publice, al zonelor rezidenţiale private sau al oricărei structuri care trebuie să împiedice intrarea vehiculelor sau persoanelor neautorizate. Pentru un plus de confort, acum se folosesc mai mult bariere automate.

Alegerea unor bariere automate potrivite: de ce caracteristici este bine să se ţină cont?

Pe lângă cei doi factori anterior menţionaţi, este important de reţinut că timpii de deschidere sunt mai scurţi atunci când braţele sunt scurte şi devin mai lungi pe măsură ce lungimea braţului creşte. Dar aceasta este o chestiune de câteva secunde, iar aceste timpuri nu vor afecta funcţia principală a barierei de trecere rapidă a vehiculului, chiar şi în condiţii de trafic intens.

Un alt aspect relevant în alegerea unor bariere automate îl reprezintă materialele utilizate în construcţia lor, un factor de luat în considerare, în special în clima deosebit de rece. Este vorba despre exterior din plastic acoperit cu vopsele din poliester, special conceput pentru utilizare în exterior sau despre bariere metalice vopsite, construite pentru a oferi rezistenţă ridicată la orice temperatură.

Deoarece barierele sunt mai rapide decât porţile automate, acestea sunt utile, de exemplu, pentru vehiculele care intră şi ies din fabrici şi depozite în timpul programului de lucru şi pentru încărcarea şi descărcarea mărfurilor.

În ceea ce priveşte identificarea barierelor potrivite, este bine de ştiut că acestea sunt disponibile în multe variante diferite, iar la baza deciziei de achiziţionare a unui anume tip stau doi factori importanţi:

Cele mai citite articole

–                  intensitatea traficului;

–                  tipurile de utilizatori.

Pentru zonele cu acces multiplu, în general este preferabilă alegerea unor bariere de joasă tensiune, care să permită deschiderea şi închiderea repetată şi rapidă. Pentru zonele rezidenţiale, mişcările vehiculului se fac rapid şi convenabil prin utilizarea diferitelor tipuri de telecomenzi, ecusoane şi transpondere. Cu aceste soluţii, rezidenţii şi utilizatorii autorizaţi pot activa deschiderea sau închiderea porţii din confortul maşinii lor.

O altă metodă, utilizată în mod normal pentru centrele sportive sau complexele hoteliere, este intrarea prin inserţie de jetoane sau card magnetic, care funcţionează pe aceleaşi principii ca în cazul anterior.

În zonele cu trafic intens, trecerea vehiculului este accelerată prin utilizarea sistemelor de buclă magnetică. Când vehiculul trece peste un detector poziţionat pe suprafaţa drumului, bariera se ridică automat pentru a-l lăsa să treacă şi apoi se închide imediat.

În funcţie de nivelul de securitate necesar, cititoarele de carduri magnetice sau de frecvenţă radio pot fi utilizate alături de sisteme de coduri cu tastaturi speciale, care sunt special intarite pentru a proteja împotriva manipulării. Toate aceste sisteme pot fi conectate şi monitorizate de la un singur centru de control, oferind un nivel şi mai ridicat de securitate.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ghidul superalimentelor: beneficiile lor pentru sanatate

Divorțul și terapia de familie