in

Psihiatru in Bucuresti pentru bolile tale tratabile

Psihiatru in Bucuresti pentru bolile tale tratabile

Medicul psihiatru in Bucuresti Mihaela Dumitru este calificat sa ofere ingrijiri psihosomatice de baza. Acest lucru ii permite sa acorde primul ajutor in cazul unor probleme acute de sanatate mintala si sa stabileasca un tratament. 

Daca sunt necesare diagnosticari si terapii suplimentare, te va indruma catre colegii specialisti corespunzatori. Psihiatria se ocupa cu identificarea si tratarea tulburarilor mentale si emotionale. Prevenirea, reabilitarea si sprijinirea vietii pentru bolnavii mintal joaca, de asemenea, un rol foarte important. 

In calitate de specialist psihiatru in Bucuresti, doctorul Mihaela Dumitru examineaza si trateaza schimbarile si tulburarile de sentimente si gandire, dar si de dispozitie, impuls si memorie. De obicei, exista mai multe cauze ale bolilor mintale. Schimbarile in metabolismul creierului si substanta creierului sunt adesea implicate in dezvoltare. Experientele actuale, evenimentele stresante din trecut, conflictele mentale si tensiunile interpersonale pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea unei tulburari mintale.

Tulburari de dependenta

Substante precum alcoolul, tutunul, anumite tranchilizante si somnifere precum benzodiazepinele si drogurile ilegale precum canabisul, ecstasyul, LSD-ul, cocaina si heroina (opioidele) au toate un potential de dependenta. Dependenta se dezvolta prin etapele experientei – repetitie – obisnuire. Obisnuinta (toleranta) este scaderea efectului medicamentului la administrarea repetata. Aceasta pierdere de eficacitate este compensata la pacientii dependenti, prin administrarea de doze din ce in ce mai mari.

Cele mai citite articole

Pentru a fi dependent, cel putin trei dintre aceste sase criterii trebuie sa fi fost indeplinite in ultimele 12 luni: dorinta puternica, irezistibila de a consuma un anumit intoxicant; capacitate redusa de a controla cantitatea, timpul si durata aportului; simptome de sevraj fizic; cresterea constanta a dozei datorita dezvoltarii tolerantei; pierderea tot mai mare a interesului pentru alte lucruri; consumul continuat, in ciuda consecintelor nocive pentru sanatate sau sociale demonstrate. Daca suferi de dependenta de droguri, poti apela la un psihiatru in Bucuresti, precum medicul specialist Mihaela Dumitru.  

Boli din spectrul schizofrenic

Schizofrenia este o tulburare psihica in care gandirea, perceptia si sentimentele sunt afectate. Simptomele tipice includ halucinatii, in special auzirea vocilor pe care altii nu le pot auzi, iluzii de observatie sau persecutie si gandire ilogica care este de neinteles pentru altii. 

Printre altele, poate duce si la convingerea ca gandurile sunt introduse sau retrase din exterior. Starile cu excitatie puternica sau inhibarea pronuntata a impulsiunii, uneori alternante, nu sunt neobisnuite. Schizofrenicii sufera foarte mult din cauza bolii lor, dar adesea nu cauta ajutor de la sine. Medierea si motivarea altora, sunt de obicei necesare. Cu cat este mai mult netratata, severitatea bolii creste.

Schizofrenia nu este o boala rara, unul din 100 de adulti va dezvolta schizofrenie de-a lungul vietii. Boala apare de obicei la inceputul varstei adulte, si de obicei intre 20 si 25 de ani la barbati si intre 25 si 30 de ani la femei. Diagnosticul precoce permite un tratament in timp util, ceea ce previne cronicizarea. Poti apela la un psihiatru in Bucuresti cu toata increderea.  

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hoverboard – Intoarcere in viitor