in

Arta de a mirosi mereu frumos

Mirosul este unul dintre primele simțuri. Din punct de vedere fiziologic este unic, fiind singurul care se transmite de la receptor la cortex, acolo unde se formează senzația, prin doar doi neuroni. Toate celelalte senzații – gust, văz, simț tactil și echilibru și auz – au calea de transmitere formată din trei neuroni. Acesta particularitate leagă în mod profund mirosul de memorie. Niciun alt simț nu trezește atâtea amintiri precum cel olfactiv, iar toate acestea sunt motive suficiente pentru a mirosi frumos, dar și pentru a face din mirosul personal o amprentă care să te reprezinte. Se poate spune că a mirosi frumos, mereu, este o artă. 

Rutina de dimineață

În timpul nopții transpirăm, iar secrețiile glandelor sudoripare sunt un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor, care sunt o sursă de mirosuri neplăcute. Acesta este motivul pentru care dușul matinal este primul pas necesar pentru a mirosi mereu frumos. Rutina de dimineață cere ca după duș să te ștergi foarte bine și să folosești o cremă de corp, de preferat fără miros sau parte dintr-o gamă completă care să cuprindă un deodorant și o apă de toaletă sau un parfum cu aceeași paletă de arome. În felul acesta, se vor susține reciproc, vor evolua împreună și te vor face să miroși perfect pe parcursul întregii zile. Amprenta olfactivă pe care o vei lăsa va fi una încântătoare, stabilă și, mai ales, continuă. Procesul se numește stratificarea parfumului și, în final, ajunge să te reprezinte.

O astfel de rutină matinală va acoperi mirosurile neplăcute fie că provin de la propria transpirație sau din mediu. Este o bună soluție să folosești alternativ un deodorant de tip spray, unul solid și, ocazional, un antiperspirant, mai ales în zilele în care programul este unul foarte încărcat și plin de activități care impun mișcare. Atunci când folosești mai multe produse, alege mereu unele care au același parfum sau pe cele fără aromă proprie. 

Ai grijă de hainele tale

Ca să miroși mereu frumos nu este suficientă rutina de dimineață. Grija pentru hainele pe care le porți este un element extrem de important în arta de a mirosi frumos. Folosește mereu un detergent cu parfum simplu și natural. Alege cu atenție balsamul și optează pentru uscarea hainelor în aer liber. Pentru a avea mereu haine care miros frumos, în șifonierul tău nu pune niciodată haine purtate. Evident că multe lucruri nu trebuie spălate după o singură utilizare, dar după folosire aerisește-le înainte de a le pune din nou în dulapul de haine. 

Cele mai citite articole

Un truc bun este acela de a nu păstra niciodată pantofii în același spațiu cu hainele. Și dacă totuși faci asta, șterge pantofii pe interior înainte de a-i depozita. Cea mai bună soluție care îndepărtează mirosurile neplăcute este alcoolul rafinat de 90 de grade. Ține la îndemână alcool într-un recipient cu pulverizator în care a fost parfum sau apă de toaletă. Câteva pufuri pe o dischetă de machiaj sunt suficiente pentru a îndepărta orice urmă de miros din interiorul pantofilor purtați. 

Păstrează-ți sănătatea

Sănătatea miroase bine. O dantură bine îngrijită, o piele sănătoase, o funcție digestivă normală contribuie substanțial la un miros personal plăcut. Ca să ai toate astea nu neglija niciodată igiena orală completă de două ori pe zi și nici regulile unei alimentații sănătoase. 

Dieta este un alt element cu efect important asupra mirosului personal. Anumite alimente pot elibera în organism diferite substanțe chimice care sunt eliminate prin glandele sudoripare și care dau un miros corporal neplăcut și intens, deseori greu de combătut. O alimentație bogată în fructe, legume și cereale integrale va susține digestia, contribuie la eliminarea naturală a toxinelor și poate limita mirosurile neplăcute. De asemenea, o hidratare corectă, zilnică este sinonimă cu un miros corporal plăcut, pentru că ajută buna funcționare a întreg sistemului digestiv.

Atunci când mirosim bine ne simțim mai încrezători, mai energici și mai tonici. Aromele plăcute pot influența în mod pozitiv starea de spirit și pot crea celor din jur o impresie favorabilă puternică asupra ta.  

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scaun birou – investiția care merită făcută pentru confortul și sănătatea ta. Top sfaturi ca să nu dai greș atunci când alegi scaunul potrivit

Top 5 alimente pentru inimă și beneficiile lor