in

De ce este importanta hidroizolatia si care sunt avantajele hidroizolatiei terasei circulare?

O terasa poate fi amenajata atat in curte, in prelungirea casei, cat si pe acoperis, aceasta solutie fiind una potrivita chiar si in cazul blocurilor de apartamente. Dorinta tot mai mare a oamenilor de a se bucura de un astfel de spatiu i-a determinat pe dezvoltatorii imobiliari sa construiasca si blocuri cu penthouse si terasa la ultimul etaj. 

Intr-o astfel de situatie, hidroizolatia este extrem de importanta, mai ales pentru a nu cauza probleme legate de infiltratii de apa locatarilor de la etajele inferioare. 

Care este rolul hidroizolatiei unei terase? 

In general, hidroizolatia are rolul de a preveni infiltratiile de apa sau de umiditate din mediu, care in caz contrar ar putea produce pagube importante atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al sanatatii – aparitia mucegaiului – sau chiar al structurii cladirii. Astfel ca o hidroizolatie a terasei are rol de protectie, fiind o constructie continua, etansa si omogena. 

Cele mai citite articole

Exista mai multe tipuri de hidroizolatii, care presupun folosirea unor metode si materiale diferite pentru efectuarea unor astfel de lucrari: 

  • hidroizolatie monostrat, realizata cu membrana bituminoasa;
  • hidroizolatie dublustrat, pentru care se foloseste un bitum de tip solvent; 
  • hidoizolatie circulabila sau necirculabila, care au si rol de termoizolatie;
  • hidroizolatie necirculabila PVC-EPDM, care consta in aplicarea unui strat final cu rol izolator, realizat din PVC sau EPDM;
  • hidroizolatie circulabila inversata, care presupune si aplicarea unui finisaj exterior;
  • hidroizolatie pentru acoperisuri cu vegetatie. 

In ce consta hidroizolatia terasei circulare si care sunt avantajele acesteia? 

Cu toate ca cea mai utilizata varianta de hidroizolatie este cea multistrat sau dublustrat, cei care aleg hidroizolatii terase circulare se pot bucura de o eficienta mai mare deoarece modul de realizare a acestui tip de hidroizolatie este unul care presupune aplicarea a mai multor straturi de membrane pentru izolare, din materiale diferite. 

Principalele avantaje ale acestui tip de hidroizolatie sunt eficienta ridicata, asigurarea stabilitatii si performantelor pentru exploatare a cladirii pentru mai mult timp si oferirea un aspect estetic placut. 

In concluzie, hidroizolatia este cea care protejeaza impotriva umiditatii si infiltratiilor. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abilitatile de terapeut si aplicarea tehnicilor de masaj

4 motive pentru care sa urmezi un tratament ortodontic