in

4 motive pentru care sa urmezi un tratament ortodontic 

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea, tratarea si preventia anomaliilor dentare, prin care se intelege o muscatura nefireasca, o alinierea incorecta a dintilor, dintii inghesuiti sau prea indepartati. 

In aceste cazuri, medicul stomatolog ortodont va recomanda purtarea unui aparat dentar care are rolul de a corecta aceste anomalii, contribuind astfel la obtinerea unui zambet frumos si sanatos. In plus, beneficiile pe care le ofera un astfel de dispozitiv medical sunt numeroase, dintre cele mai importante fiind amintite urmatoarele: 

Aparatul dentar poate fi purtat la orice varsta 

Desi este asociat cu perioada copilariei, cand eficienta acestui tratament ortodontic este mai mare, indreptarea si alinierea dintilor se poate face chiar si in cazul adultilor, care pot obtine rezultate uimitoare cu ajutorul aparatului dentar. 

O functionalitate si o muscatura corecte 

Cu ajutorul aparatului dentar, oamenii vor obtine nu numai alinierea dintilor, ci si corectarea muscaturii, ceea ce inseamna ca dantura va putea functiona corect si eficient, fara a mai fi predispusa la dezvoltarea de carii si infectii. 

Digestie imbunatatita 

Cele mai citite articole

O functionalitate incorecta a danturii are efecte negative si asupra digestiei. Din acest motiv, odata cu corectarea muscaturii si functionalitatii danturi este imbunatatita si digestia, ca urmare a mestecarii si maruntirii eficiente a mancarii. 

Obtinerea unui zambet frumos 

Zambetul frumos nu este intotdeauna si sanatos, dar dintii sanatosi ofera oamenilor un zambet frumos. Din acest motiv, vizitele regulate la o clinica stomatologica pentru controale de rutina, o igiena dentara corecta si respectarea indicatiilor medicului dentist, vor avea efecte benefice asupra sanatatii si frumusetii zambetului. 

In plus, urmarea unui tratament cu aparat dentar, pentru indreptarea si alinierea dintilor, va contribui la obtinerea zambetului mult visat. 

In ceea ce priveste perioada in care ar trebui purtat aparatul dentar, acest aspect il decide medicul ortodont, in functie de specificul fiecarui caz in parte. De exemplu, in cazul adultilor, aceasta perioada poate fi cuprinsa intre 6 luni si 2 ani.  

In concluzie, purtarea aparatului dentar va oferi schimbari importante, in mai multe aspecte ale vietii si sanatatii, inclusiv cresterea increderii in sine. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce este importanta hidroizolatia si care sunt avantajele hidroizolatiei terasei circulare?

Un instrument pentru dezvoltarea de noi celule solare a fost inventat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts