in

Ce ar trebui sa stii despre reparatia si intretinerea masinilor agricole?

Reparatia si intretinerea regulata a masinilor agricole si depozitarea corespunzatoare a acestora sunt esentiale pentru ca echipamentul sa functioneze timp indelungat fara defectiuni majore. 

Unele activitati se fac cel mai bine dupa incheierea sezonului, iar altele inainte de inceperea noului sezon. In ambele cazuri, merita sa inveti despre principiile si metodele de intretinere a unor astfel de masini agricole precum tractoare, pulverizatoare si semanatori. Ingrijirea adecvata a acestora va ajuta la evitarea surprizelor neplacute in timpul lucrarilor agricole.

Reparatia si intretinerea utilajelor agricole intre sezoane este importanta

In timp, toate tipurile de utilaje agricole trebuie reparate. Cu toate acestea, functionarea corecta, precum si depozitarea si intretinerea corespunzatoare a echipamentului intre anotimpuri pot extinde semnificativ functionarea fara defectiuni. 

Chiar daca un utilaj agricol este nou, trebuie respectate intervalele de intretinere si inlocuirea pieselor individuale sau a uleiurilor recomandate in manual. In alte cazuri, cunoasterea principiilor si metodelor de intretinere a utilajelor agricole este si mai importanta.

In primul rand, dupa incheierea sezonului, merita sa ai grija de reparatiile necesare si apoi sa pregatesti corespunzator echipamentul pentru iarna. Datorita acestui fapt, inainte de a incepe lucrarile de primavara pe teren in anul urmator, vei reduce riscul de a descoperi defectiuni mai grave in ultimul moment.

Cele mai citite articole

Cand echipamentul agricol nu este folosit, mai ales iarna, cel mai bine este sa il depozitezi intr-un loc uscat si ventilat, cum ar fi un garaj sau sub un adapost. Majoritatea utilajelor agricole, precum semanatori prasitoare, nu trebuie tinute in aer liber iarna, unde sunt expuse la conditii meteorologice nefavorabile. De asemenea, este o idee proasta sa le acoperi cu prelate, sub care se aduna umezeala – daunatoare multor elemente structurale.

Principii de intretinere a masinilor agricole – incepe cu tractorul

Merita sa incepi reparatia si intretinerea masinilor agricole inainte de sezon cu cele care vor fi cele mai necesare, si anume, tractorul. De obicei, cu cat un tractor este mai vechi, cu atat mai multi pasi poti face singur daca ai cunostinte corespunzatoare de mecaniza. 

Atunci cand utilizezi un model de tractor mai nou, cu mai multe functii electronice, merita sa ceri ajutor de la un service specializat, mai ales in cazul unor defectiuni mai grave.

Cel mai bine merita verificat un tractor imediat dupa incheierea sezonului, mai ales daca nu se foloseste tractorul iarna. Printre pasii necesari, se pot mentiona:

  • Verificarea starii si eventuala inlocuire a filtrelor de aer si combustibil;
  • Inlocuirea uleiurilor de motor si transmisie, lucru important mai ales in cazul utilajelor mai noi;
  • Verificarea si adaugarea lichidului de racire. Ar trebui inlocuit complet la fiecare 3 ani sau dupa 3.000 de ore de functionare.
  • Scoaterea bateriei la tractoare mai vechi si tragerea echipamentului la cele mai noi in timpul inghetului.

Pe langa tractoare, pulverizatoarele uzate necesita o inspectie amanuntita. Conform legii, la fiecare 3 ani este necesar sa se efectueze o inspectie tehnica a acestor masini la o statie de inspectie a pulverizatorului. 

Cu toate acestea, este mai usor sa certifici ca echipamentul este in stare de functionare daca este verificat si intretinut corespunzator dupa fiecare sezon si inainte de inceperea celui urmator.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Haine de blana luxoase si stilate

Liposuctie – Tipuri si caracteristici