CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 2155 din 24 noiembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Clasamentul Maratonului Publicării de Articole
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimați Autori ai Revistei Confluențe Literare,  
 
A trecut ceva timp de când nu v-am mai scris, dar acest lucru nu înseamnă că v-am uitat sau că am neglijat administrarea revistei „Confluențe Literare”. Evenimente complexe s-au întâmplat în această perioadă atât pentru mine, cât cu siguranță, și pentru dumneavoastră.  
 
Mesajul de față este relativ scurt. Îmi voi păstra principalele subiecte de interes pentru a vă adresa mai multe rânduri cu ocazia Crăciunului și a Noului An. Astfel, am primit nenumărate mesaje privind contorizarea articolelor. Pot spune că anul 2016 a fost dedicat contorizării! Știți bine că am schimbat regula de clasificare a articolelor de cel puțin trei ori, ceea ce înseamnă destul de mult.  
 
Reflectând asupra diferitelor criterii de clasificare, am ajuns la concluzia că o formulă de calcul a punctajului ținând cont de numărul de voturi și cel de cititori ar fi cea mai bună variantă. Dar îmi era dificil să găsesc o modalitate de a constitui această formulă.  
 
În cele din urmă, am constatat că există posibilitatea de a aduna numărul de voturi și cel de cititori plecând de la următoarele premise. Astfel, în momentul de față săptămânal avem un număr de 35.354 cititori și unul de 12.361 voturi. Prin urmare, există un raport de 35.354 / 12.361 = 2,86. De asemenea, avem un număr de 39.506 accesări și unul de 12.361 voturi. Prin urmare, există un raport de 39.506 / 12.361 = 3,20. Pe scurt, avem 3 cititori / vot și 4 accesări / vot. Prin urmare, o posibilă formulă de calcul a punctajului ar fi următoarea:  
 
Punctaj Articol = Voturi + (Cititori - Voturi) / 3 + (Accesări - Cititori) / 4  
 
Astfel, am ținut cont și de numărul accesărilor suplimentare față de numărul cititorilor pentru a le converti în formulă conform raportului săptămânal dintre numărul de accesări și cel de voturi. Această evaluare se realizează la fiecare oră, luându-se în considerare ultimele 7 zile, fapt care permite o adaptare dinamică a raporturilor existente între numărul de voturi, cel de cititori și cel de accesări.  
 
Prin urmare, am utilizat această formulă pentru a reface toate clasamentele și am introdus punctajul pentru a fi afișat la nivel de rubrici și articole. Bineînțeles, totul este perfectibil, însă cred că acesta reprezintă un pas înainte către integrarea celor două forțe motrice ale audienței: numărul de cititori și numărul de voturi. Am speranța că această metodă va conduce la o mai echitabilă clasificare a articolelor decât celelalte utilizate până în prezent.  
 
În altă ordine de idei, în urmă cu o lună de zile un nou autor al publicației m-a întrebat dacă performanța pe care a atins-o este bună sau rea. I-am răspuns că nu este nici bună și nici rea, în sensul că nu trebuie băgată în seamă mai mult decât este cazul. Mai precis, afișarea acestor clasamente și performanțe de autor au drept scop auto-depășirea folosind drept criteriu evoluția celorlalți autori din „plutonul de alergare” al revistei.  
 
Îmi aduc aminte de alergarea de rezistență pe lungimea de 2000 de metri din timpul liceului. Cursa părea că nu se mai termină vreodată. Plămânii îmi respirau cu dificultate. Picioarele nu le mai simțeam. Se părea că îmi sar balamalele la propriu și că niciodată nu voi ajunge la capăt. Însă observându-i pe cei de lângă mine, în special din față, că nu se dau bătuți, atunci mă ambiționam și nu mă lăsam mai prejos.  
 
Similar, am urmărit la Discovery un documentar despre alergătorii din Kenya. Clima în acea zonă a lumii este cumplit de caldă. Alergarea se desfășura cu dificultate, dar se părea că atleții locali nu aveau probleme speciale. Și atunci un reporter a luat un interviu după finalizarea antrenamentului desfășurat în regim de maraton, legat de secretul rezistenței deosebite pe care ei o au aparent prin naștere.  
 
Răspunsul a fost simplu și a sunat cam în felul următor: — Când începi să alergi, îți vine imediat să abandonezi. Îți dai seama după câteva sute de metri alergați prin căldură că ești prea slab să mai continui. Prin urmare, există o puternică tentație de a abandona. Însă când privești pe ceilalți care aleargă împreună cu tine, brusc te decizi să nu te lași mai prejos. Și atunci, paradoxal, îți dai seama că poți să alergi, deși inițial erai tentat să abandonezi. Astfel, fiecare atlet din grupul de alergare gândește la fel și la final, toți aleargă mult mai mult, mai repede și mai bine decât dacă s-ar fi antrenat individual!  
 
Prin urmare, priviți aceste clasamente fără patimă și fără supărare. Folosiți mijloacele care v-au fost puse la dispoziție pentru distribuție pe rețelele sociale. Scrieți mai bine, mai simplu și mai atractiv. Nu îi blamați pe ceilalți că au mulți prieteni și că au un loc nemeritat. Nimeni nu este favorizat de sistemul de publicare al revistei „Confluențe Literare”. Nici chiar eu. De regulă, articolele mele ajung pe un „bine-meritat” loc 20 sau uneori 15. Credeți că nu aș putea din rațiuni de orgoliu să schimb acest lucru, cel puțin în dreptul meu? Sau să îmi definesc un editorial pe care să îl citească toată lumea înainte de ajunge la articolele revistei?  
 
Mi-ar fi extrem de simplu, dar nu acesta este scopul acestui proiect literar. Fiindcă eu cred că sub o formă sau alta, trebuie să ne perfecționăm scrisul din rațiuni artistice, eliberate complet de dorința de notorietate sau de întâietate și printr-o predarea deplină în brațele spiritualității și artei. Sună utopic, nu-i așa? Poate, dar așa este arta! Utopică, magnifică și fascinantă.  
 
Așadar, am rugămintea să nu puneți prea multă patimă în aceste clasamente, ci să continuați să vă dezvoltați ca artiști și oameni cu talent care publică pur și simplu din dragoste pentru această sublimă artă a scrisului. Iar notorietatea va veni la timpul ei, ca un accesoriu și nu ca un scop în sine.  
 
Vă doresc o seară plăcută și deja mă gândesc la ce vă voi scrie cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an!  
 
Cu mult drag,  
 
Octavian Lupu  
Co-Fondator, alături de George Roca, al publicației Confluențe Literare  
București  
24 noiembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Clasamentul Maratonului Publicării de Articole / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2155, Anul VI, 24 noiembrie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!