in

Ce băuturi poți să alegi pentru o cină ca în Italia?

Pregătești o cină ce îți poate aduce aminte de ultimul city break petrecut în Italia? Este simplu să aranjezi totul pe masă până la cel mic detaliu, de la aperitive la felurile principale și deserturi. Evident, de la un astfel de festin nu pot lipsi băuturile cu specific italienesc, așadar, iată ce poți comanda online din oferta Nitela Shtop: 

Prosecco

Prosecco, cu originile sale în frumoasa regiune Veneto din nord-estul Italiei, este unul dintre cele mai cunoscute vinuri spumante la nivel mondial. Numele „Prosecco” provine de la satul italian cu același nume, în apropiere de Trieste, unde se crede că soiul de struguri a fost inițial cultivat.

Acest vin spumant este produs în principal din struguri Glera, o varietate locală cu o istorie lungă, datând din epoca romană. Producția de prosecco a evoluat semnificativ de-a lungul timpului, de la un vin simplu și rustic la unul rafinat și elegant, cu standarde stricte de producție în zilele noastre.

Caracteristicile sale îl fac ușor de recunoscut. Acest vin spumant se distinge prin gustul său proaspăt și fructat, cu note delicate de pere, mere, flori albe și miere. Textura sa este catifelată, cu o efervescență ușoară. Comandă acum o sticlă de prosecco Canella DOC, 0.75 L.

Prosecco este o alegere populară pentru o varietate de ocazii, datorită stilului său accesibil și plăcut. Este adesea servit la evenimente festive, cum ar fi nunti sau aniversări, dar este, de asemenea, o alegere excelentă pentru cină. Este, de asemenea, cunoscut ca bază pentru cocktailuri populare, cum ar fi Bellini sau Spritz. 

Vinurile italiene

Vinurile italiene se disting printr-o diversitate impresionantă, fiecare regiune a Italiei având sortimente specifice. Vinurile roșii robuste precum Chianti și Barolo sunt renumite la nivel mondial pentru complexitatea lor, în timp ce vinurile albe delicate ca Soave sau Verdicchio sunt apreciate pentru prospețime și finețe. 

Italia este împărțită în multe regiuni viticole, fiecare cu propriile sale caracteristici. Toscana, de exemplu, este cunoscută pentru vinurile sale roșii Chianti și Brunello di Montalcino. Sicilia este apreciată de oenologi pentru climatul cald și solul vulcanic, ideal pentru producția de vinuri corpolente. Veneto este renumită pentru vinurile albe și spumante. Descoperă vinurile spumante Canella și alege sortimentele preferate! 

Caracteristicile vinurilor italiene sunt influențate de o serie de factori. Clima, solul și metodele de vinificație folosite joacă un rol important în gustul final. De exemplu, vinurile din nordul Italiei, o zonă mai răcoroasă, au niveluri ridicate de prospețime si aciditate, în timp ce vinurile din sud se remarcă prin aromele mai fructate.

Limoncello

Limoncello, o băutură italiană tradițională, este obținută prin infuzarea cojilor de lămâie în alcool. Își are originile în regiunea Amalfi din sudul Italiei și a devenit un simbol al culturii italiene. Conform legendei, prima oară a fost folosită de pescarii din insula Capri pentru a se încălzi în zilele friguroase.

Procesul de producție este unul relativ simplu, dar necesită o atenție deosebită la calitatea ingredientelor folosite. În primul rând, lămâile trebuie să fie proaspete, neprocesate și, de preferință, din regiunea Amalfi, recunoscută pentru calitatea fructelor sale citrice.

Cele mai citite articole

Cojile acestora sunt apoi infuzate în alcool timp de aproximativ două săptămâni, timp în care alcoolul absoarbe aromele intense de lămâie. După această perioadă, se adaugă un sirop de zahăr și se lasă într-un recipient etanș pentru încă o săptămână. Rezultatul este o băutură dulce-acrișoară, cu un gust intens de lămâie.

Limoncello este de obicei savurat după cină, ca digestiv. Deși este o băutură alcoolică, conținutul său de alcool este relativ redus, în jur de 25-30%. Se servește rece, dintr-un pahar mic, pentru a accentua aromele de lămâie. 

Bellini Cocktail

Cocktailul Bellini a fost creat în anii ’40 de Giuseppe Cipriani, proprietarul barului Harry’s din Veneția, Italia. Numele cocktailului a fost inspirat de artistul renascentist italian Giovanni Bellini, deoarece culoarea roz pal a băuturii aduce aminte de cromatica specifică tablourilor semnate de acest artist.

Bellini este un cocktail sofisticat, ce necesită doar două ingrediente: prosecco și piure de piersici albe. Începând cu un strat de piure de piersici în partea de jos a paharului, se toarnă cu atenție prosecco peste acesta, rezultând un amestec delicat și efervescent. Alege o sticlă de Bellini Canella aperitiv, 0.75L, pentru un rezultat de calitate! 

Cu efervescența sa delicată și gustul dulce-acrișor, Bellini este o băutură de cină ideală. De asemenea, este o opțiune populară pentru toasturi la evenimente speciale, potrivindu-se cu o varietate de preparate culinare.

Pentru a servi la cină un Bellini într-un mod autentic și elegant, este important să ții cont de câteva detalii. În primul rând, ambele ingrediente trebuie să fie reci înainte de preparare. În al doilea rând, Bellini cocktail este de obicei servit în pahare lungi de șampanie, pentru a accentua efervescența sortimentului de prosecco utilizat. 

Pentru a te bucura de o cină autentică italiană, alegerea băuturii potrivite este esențială. Fie că optezi pentru Prosecco, un vin roșu sau alb din regiunile vinicole renumite ale Italiei, un Limoncello tradițional sau un cocktail Bellini sofisticat, fiecare băutură își are rolul ei în completarea experienței culinare.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 întrebări pe care să le pui când închiriezi spațiul pentru un magazin de telefoane

Ce reguli și norme de siguranță trebuie respectate într-o camera de sterilizare?