in

De ce laptele praf de completare este necesar la vârsta de 12-36 de luni?

De ce laptele praf de completare este necesar la vârsta de 12-36 de luni?

Înainte de vârsta de 12 luni, cu siguranță că te întrebi dacă mai este necesar să dai copilașului un produs lactat specific, o formulă de lapte praf pentru a completa alimentația. Este oare necesar? În ce cantitate? Care sunt aporturile sale nutriționale? Câteva întrebări la care vom încerca să răspundem.

De la ce vârstă se poate da formula de lapte de completare? De la vârsta de 12 luni se poate da o formulă de lapte de completare. În această perioadă bebelușul va începe să se deplaseze, chiar să se țină bine în picioare și alimentația sa este total diversificată.

Acest aport de lapte specific poate însoți alimentația copilașului până la 3 ani.

La ce folosește laptele de completare?

În calitate de părinți cu siguranță că sunteți preocupați ca bebelușul să aibă cea mai bună alimentație. Laptele de completare este un aport lactat care răspunde cel mai bine nevoilor nutriționale ale copilului în cadrul unei alimentații echilibrate și variate.

Cele mai citite articole

Laptele de completare este îmbogățit cu vitamine și cu minerale care contribuie la acoperirea nevoilor copilașilor. Este foarte important mai ales pentru a acoperi nevoile de fier între vârsta de 1 și 3 ani. Fierul este un nutrient care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos și care participă la lupta contra agresiunilor exterioare. Ori, prezența sa în laptele de completare este de 20-30 de ori mai mare față de ceea ce conține laptele de vacă pentru un adult. Are și de 2 ori mai puține proteine față de laptele de vacă.

Laptele de completare este îmbogățit și cu acizi grași omega 3 și 6 care sunt necesari pentru dezvoltarea armonioasă a creierului și la buna funcționare a sistemului său nervos. 

Este posibil să se înlocuiască acest lapte cu laptele vegetal?

Sucurile sau băuturile vegetale care sunt impropriu numite băuturi vegetale, pe bază de migdale, de ovăz sau de soia, nu au toate același profil nutrițional ca și laptele de completare de la 12 luni. Nu pot să fie considerate drept lapte și nu ar trebui să fie folosite în alimenția copiilor. 

De altfel, laptele de origine animală, altul decât laptele praf nu sunt conforme cu reglementările în valoare în ceea ce privește laptele ce ar trebui să fie dat copiilor de vârste mai mici.

Nu trebuie deci să se înlocuiască laptele praf cu aceste produse deoarece cei mici se pot confrunta cu carențe. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Motive pentru care parintii trebuie sa investeasca in rochite pentru copii lor

Reguli pentru o digestie normala: ce trebuie consumat si ce trebuie evitat?