in

Reguli pentru o digestie normala: ce trebuie consumat si ce trebuie evitat?

Confortul fizic este extrem de important pentru o stare de bine, iar atunci cand tranzitul este lent, oamenii se simt balonati, au crampe si sunt in incapacitate de a-si desfasura activitatea zilnica in mod corespunzator. 

Un stil de viata agitata si o alimentatie nesanatoasa ingreuneaza digestia si sporeste starea de discomfort. Pe termen lung, efectele sunt nocive si pot declansa aparitia unor serioase probleme de sanatate.

Cauzele tranzitului lent

De regula, constipatia, flatulenta sau balonarea apar din cauza unui regim haotic de viata. Mesele mult prea imbelsugate, bogate in grasimi si sarace in fibre cad greu la stomac si ingreuneaza digestia. De asemenea, mancatul pe fuga sau in picioare este o alta cauza ce afecteaza un tranzit intestinal normal. Mesele trebuie savurate in liniste, iar preparatele trebuie mestecate un timp mai indelungat. 

O astfel de afectiune nu poate fi tratata sau vindecata cu tratamente medicamentoase. Pastilele au efect pe termen scurt si pot doar ameliora simptomele resimtite. Pentru o viata cat mai sanatoasa, oamenii ar trebui sa isi schimbe stilul de viata. Consumul fructelor si al legumelor bogate in fibre reprezinta o solutie eficienta pentru o digestie cat mai buna asa ca acestea nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta echilibrata.

Cele mai citite articole

Cei care se confrunta cu probleme ale tranzitului intestinal ar trebui sa evite alimentele care baloneaza asa cum sunt varza, conopida sau fasolea. Chiar si banalele mere ar trebui scoase din regimul zilnic pentru ca fermenteaza si provoaca un discomfort vizibil.

Dincolo de aportul de vitamine si nutrienti pe care oamenii il iau din fructe si legume, exista o multime de remedii naturiste care si-au demonstrat eficienta de-a lungul timpului. Suc de aronia si catina, spre exemplu, este un adevarat elixir al sanatatii datorita numeroaselor beneficii pentru sanatatea intregului organism. Catina si aronia sunt fructe pline de antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, contribuie la intarirea imunitatii si trateaza infectiile. 

Sucul poate fi consumat cu incredere de la cei mai mici pana la cei mai mari membrii ai familiei. Este alcatuit doar din ingrediente naturale, de provenienta ecologica si nu contine aditivi, conservanti, arome, zahar adaugat sau coloranti!

Alimente ce ajuta la reglarea tranzitului intestinal

  • Iaurtul este un produs nelipsit de pe mesele romanilor, bogat in probiotice;
  • Alunele, migdalele si nucile sunt pline de fibre si pot reprezenta un mic dejun delicios in combinatie cu un iaurt de vaca / oaie. De asemenea, acestea pot constitui si o gustare extrem de sanatoasa intre mesele principale ale zilei;
  • Fulgii de ovaz sunt nelipsiti din recomandarile medicilor pentru stimularea digestiei. Acestia pot fi consumati cruzi sau fierti in lapte si indulciti cu miere pentru un gust desavarsit;

Hidratarea este si ea extrem de importanta pentru un tranzit normal. Apa consumata in cantitati mai mari (minim 2 l de lichide pe zi) ajuta la o digestie mult mai rapida. Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa asa ca lichidele nu trebuie sa lipseasca in caz contrar, riscul deshidratarii poate duce la accelerarea procesului de imbatranire. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

De ce laptele praf de completare este necesar la vârsta de 12-36 de luni?

Castiga popularitate in mediul online! Obtine viteza de navigare online prin abonamentul la internet