Pentru ca in magazinele online se poate gasi acum suc de coacaze simplu sau in diverse combinatii, este important sa fie mentionate beneficiile pe care aceste sucuri le ofera organismului uman. Coacazele sunt fructe recomandate inclusiv de nutritionisti, datorita proprietatilor lor. Complexul de substante nutritive pretioase, continute de sucul de coacaze si de fructele de coacaze, reprezinta de fapt sursa tuturor beneficiilor oferite de aceste fructe.
Coacazele negre stimuleaza sistemul imunitar
Cei care au nevoie de suplimente pentru sistemul imunitar, pot sa isi aleaga oricand coacazele. Gustul lor acrisor este cel care le da de gol in ceea ce priveste continutul bogad de vitamina C, pentru ca doar o cana de coacaze negre are 46 mg de vitamina C. Aportul de vitamine asigura buna functionare a sistemului imunitar si pentru ca nici antioxidantii nu se vor lasa mai prejos, impreuna reusesc sa faca fata tuturor infectiilor virale sau infectiilor bacteriene.
Coacazele negre au efect antiinflamator
Coacazele negre sunt recunoscute pentru efectul antiinflamator pe care il au. Uleiul din coacaze negre ajuta la diminuarea inflamatiilor existente in organism, pentru ca are in compozitie acid gamma-linolenic GLA si antocianina, care ajuta inclusiv la reducerea durerilor musculare sau articulare. Sunt si studii care arata ca suplimentele care contin GLA sunt eficiente pentru pacientii care au artrita reumatoida si pot reduce medicatia obisnuita prin consumul de coacaze.
Coacazele negre au beneficii pentru ochi
Cele mai citite articole
Acidul gamma-linolenic si cel linolenic sunt substante foarte eficiente pentru a proteja si trata pacientii care au ochii uscati. Din fericire, coacazele negre contin amandoua substantele ceea ce ofera beneficii remarcabile pentru sanatatea ochilor.
De asemenea, s-a demonstrat stiintific ca toate fructele de padure pot sa imbunatateasca in mod considerabil functia ochilor. Coacazele vor imbunatati capacitatea ochilor de a se adapta la intuneric si vor proteja ochii de deteriorare in cazul persoanelor care sufera de glaucom. De asemenea, cresc fluxul de sange in ochi si reduc simptomele de oboseala oculara.
Toate aceste beneficii sunt oferite atat de coacazele consumate in stare cruda cat si de sucul de coacaze obtinut prin procesare corespunzatoare, astfel incat sa se conserve proprietatile fructelor.