in

De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o tipografie?

De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o tipografie?

Deschiderea unei tipografii înseamnă pentru început, o investiție destul de consistentă în echipamente și consumabile. De aceea, ai nevoie de un plan bine pus la punct și poți începe cu o utilitate și servicii standard, apoi poți reinvesti pe măsură ce te dezvolți. 

Așadar pentru a-ți menține cheltuielile la un nivel controlabil, trebuie să știi că există un minim standard de echipamente de care ai nevoie pentru a-ți deschide o tipografie.

1. Imprimante

Nu ai cum să te apuci de gătit fără măcar două tipuri de tigăi, nu? Ei bine, cam așa este și când vine vorba de deschiderea unei tipografii. Ai nevoie, în primul rând, de aparatură de printat și imprimat. Sunt cea mai importantă parte a echipamentului.

Pentru început, ai avea nevoie de imprimantele laser și cu jet de cerneală de calitate profesională sau de imprimante de producție inkjet de la Ricoh, de mare viteză, special create pentru imprimarea comercială. Totodată, ai putea lua în calcul și o imprimantă serigrafică dacă vrei să oferi servicii diversificate, pentru a imprima și alte tipuri de materiale precum bannere și materiale publicitare sau promoționale pentru corporații.

 2. Un sistem de tăiere

Deținerea unei afaceri de tipărire înseamnă că veți tăia o mulțime de hârtie și nu numai. De exemplu, atunci când tipărești cărți de vizită sau stickere, vei imprima o serie de mai multe pe foi mari și apoi le vei decupa pe fiecare. Desigur, poți folosi instrumente manuale însă îți vor bloca foarte mult din timpul pe care ai putea sa-l dedici procesării altor comenzi. 

Ia în calcul investirea într-un aparat de tăiat semiautomat sau complet automat care îți va eficientiza procesele. 

3. Un laminator și un echipament de legare

În general, tipografiile oferă și servicii de laminare și legare atât pentru materialele printate pe loc, dar și pentru alte materiale din exterior. 

Cele mai citite articole

De exemplu, o întreprindere care comandă legitimații noi va dori probabil să le lamineze pentru a îmbunătăți durabilitatea acestora.Păstrează-ți clienții în casă investind și într-un astfel de aparat practic. 

Totodată, echipamentul de legare nu este o necesitate absolută, însă dacă vrei să ai mai multe opțiuni pentru afacerea ta, poți investi fie de la început fie pe parcurs într-un astfel de aparat. Există mai multe tipuri de echipamente de legare precum cel cu pieptene, cu sârmă sau termic.

4. Consumabile

O altă componentă esențială în această industrie este reprezentată de consumabilele de imprimare. Cu siguranță îți dorești să poți începe să tipărești o comandă imediat după plasarea ei de către client. 

Dacă nu ai suficiente consumabile la îndemână, acest lucru poate întârzia procesul. Așadar, asigură-te că ai de la început un stoc rezonabil de hârtie de mai multe tipuri și dimensiuni, cartușe de tuș sau cerneală sau alte produse care intră în gama ta de printare. Poți pierde clienți importanți dacă timpul lor de așteptare este prea mare.

5. Un software bun de calculator și de design grafic

Deși nu este neapărat un produs fizic, indiferent cât de performantă ar fi aparatura, fără un soft bun de proiectare nu poți îndeplini sarcini complexe precum procesarea unui logo sau a unui design. Nu trebuie să fii specialist în domeniul designului grafic, majoritatea software-urilor de design sunt suficient de ușor de utilizat.

Totodată, vei avea nevoie și de un computer cu o unitate de procesare grafică puternică și cu multă memorie RAM încorporată. Suita de programe Adobe este în general considerată standardul pentru lucrările de design grafic și sunt disponibile sub formă de abonament plătit.  

Așadar, deși deschiderea unei afaceri de tipărire înseamnă să investești într-o mulțime de echipamente, poți porni cu câteva elemente de bază, dar de bună calitate și capabile să proceseze și volume mari de comenzi. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Camioane RENAULT second hand de pe Autoline: Alegerea perfectă pentru afacerea ta

7 lucruri pe care trebuie să le știi despre FSH