in

Lampi UV pentru purificarea apei de baut

Pe langa purificarea apei folosind materiale filtrante, cum ar fi carbune granular activat, rasina schimbatoare de ioni, fibre de polipropilena si altele, se folosesc si lampi UV pentru purificare apei fara contact. In acelasi timp, se poate obtine un grad ridicat de purificare a apei de microorganismele patogene. 

Principiul dezinfectarii cu ultraviolete se bazeaza pe trecerea apei purificate dupa filtrarea reactivului. Aceasta trece printr-o carcasa speciala a filtrului UV, in care apa este tratata cu radiatii ultraviolete emise de o lampa UV, plasata intr-un tub de cuart al carcasei dezinfectantului. 

Sub actiunea radiatiilor ultraviolete, diversi virusi si microorganisme, precum si bacterii si microbii prezenti in apa, sunt neutralizati sau indepartati, ceea ce impiedica reproducerea lor ulterioara.

De ce este necesara dezinfectarea apei cu lampi UV?

In ciuda faptului ca apa de la robinet poate fi clorinata la instalatiile de tratare, din momentul clorarii apei pana la alimentarea acesteia catre robinetele utilizatorului final, ea parcurge o cale dificila de-a lungul strazilor vechi si puternic poluate, care sunt pline de diversi agenti patogeni si virusi. Tocmai pentru a te proteja de astfel de contaminanti nocivi, ai nevoie de lampi UV. 

Cele mai citite articole

Este necesar sa expui apa purificata de filtru, la actiunea unei lampi UV, care trebuie instalata ca etapa finala de purificare a apei, intr-un sistem de osmoza inversa sau un flux- prin filtrul de apa.

Lampi UV – Beneficii

Pentru a purifica eficient apa cu lampi UV, este necesar sa se purifice mai intai apa de contaminantii asociati care pot imprastia razele ultraviolete, reducand astfel gradul de purificare. Cumpararea si instalarea unei lampi UV pentru epurarea apei potabile, inseamna cel mai inalt grad de epurare, consumul de apa microbiologic pura, usurinta in operare. Dezinfectia apei cu lampi UV este considerata cea mai curata metoda de curatare, deoarece ultravioletele sunt o radiatie naturala pura, care nu are un efect negativ asupra corpului uman. 

Actiunea lampilor cu ultraviolete dezinfecteaza majoritatea microorganismelor care sunt daunatoare organismului uman. Dezinfectia are loc cu o viteza extraordinara, ceea ce este, de asemenea, un avantaj al acestei metode. 

Lampile UV nu sunt un mijloc universal de combatere a unor microorganisme care sunt foarte rezistente la radiatiile ultraviolete. De asemenea, este necesar sa se monitorizeze constant nivelul de fier si sa se efectueze purificarea preventiva a apei. 

Acesta este un sistem de inalta calitate pentru purificarea apei de tip flux, cu expunere la radiatii ultraviolete directe. Practic, sunt concepute pentru a purifica apa de poluanti microbiologici (E. coli, streptococi etc.).

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consilierea pre si postnatala – misiunea sa in adaptarea la rolul de parinte

Pregatirile pentru noul an scolar incep inca din vara!