in

Cum a aparut notiunea de project management si de ce este un project manager important?

Cum a aparut notiunea de project management si de ce este un project manager important?

De-a lungul istoriei, managementul de proiect a fost intotdeauna practicat informal, dar a inceput sa apara ca o profesie distincta la mijlocul secolului al XX-lea, cand un grup de persoane cu gandire de viitor din domeniile aerospatial, inginerie, farmaceutica si telecomunicatii au realizat o lume in schimbare in care aveau nevoie de instrumente noi. 

Motivati de nevoia de a aborda problemele de programare si resurse asociate proiectelor din ce in ce mai complexe, s-au intalnit pentru a incepe sa stabileasca si sa standardizeze instrumentele pentru o noua profesie. Si in 1969 s-a nascut Institutul de Management de Proiect (PMI). 

Astazi, lumea traieste in The Project Economy, unde proiectele sunt forta motrice din spatele modului in care se realizeaza munca, se realizeaza schimbarea si se ofera valoare. In economia de proiect, cresterea la nivel mondial a managementului de proiect isi dovedeste valoarea in fiecare zi, iar cei care fac cursuri project management sunt cei pe care toate companiile mari ii cauta pentru ajutor.

De ce project managerii sunt importanti?

Cele mai citite articole

In prezent, se stie despre cunostintele de baza legate de managementul proiectelor ca pot oferi valoare oamenilor cu o varietate de roluri intr-o gama larga de proiecte. Abilitatile de management de proiect pot ajuta un tanar student care lucreaza la un proiect stiintific sa obtina rezultate mai eficient sau un director de corporatie sa rezolve disputele de personalitate intre angajati. 

Aceste abilitati pot ajuta o asistenta sa eficientizeze schimbarile de tura pentru a imbunatati timpul alocat pacientilor. Tot aceste abilitati pot ajuta un profesionist IT sa livreze software inovator intr-un timp record sau sa ajute o agentie guvernamentala sa imbunatateasca serviciile pe care le ofera intr-un mod mai economic.

Cercetarile indica faptul ca angajatorii vor trebui sa ocupe aproape 2,2 milioane de noi roluri orientate spre proiecte in fiecare an pana in 2027. Project Management Professional (PMP)  este cea mai importanta certificare de management de proiect din lume. 

PMP gestioneaza carierele liderilor de proiecte din diverse industrii si ajuta organizatiile sa gaseasca oamenii de care au nevoie pentru a lucra mai inteligent si a performa mai bine. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce sa iti cumperi un iPhone 8 Plus?

De ce sugarii au nevoie de o formula de lapte speciala in loc de lapte de vaca?