in

De ce sugarii au nevoie de o formula de lapte speciala in loc de lapte de vaca?

Multi parinti se intreaba de ce nu isi pot hrani copilul cu lapte obisnuit, de vaca, in loc de lapte matern sau lapte praf. Exista doua motive principale: nou-nascutii nu pot digera laptele de vaca la fel de bine sau de usor cum digera laptele matern sau formula pentru copii. Si, mai important, laptele de vaca nu contine suficient de multi nutrienti de care au nevoie bebelusii sub un an. De aceea, foarte multi bebelusi sunt hraniti cu lapte praf Hipp, care are continutul ideal de nutrienti pentru bebelusi.

De ce nu se recomanda laptele de vaca?

Laptele de vaca contine concentratii mari de proteine ​​si minerale, care pot stresa rinichii imaturi ai unui nou-nascut si pot provoca boli severe in perioadele de stres termic, febra sau diaree. In plus, laptelui de vaca ii lipsesc cantitatile adecvate de fier, vitamina C si alti nutrienti de care sugarii au nevoie. Poate provoca chiar anemie feripriva la unii bebelusi, deoarece proteina din lapte de vaca poate irita mucoasa stomacului si a intestinului, ducand la pierderea de sange in scaun. 

Cele mai citite articole

De asemenea, laptele de vaca nu contine cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru bebelusii in crestere. Din aceste motive, bebelusul nu ar trebui sa primeasca lapte de vaca (sau alt lapte non-uman sau inlocuitor de lapte) pana la varsta de aproximativ 12 luni, cu exceptia cazului in care nu este disponibila nicio alternativa.

Odata ce bebelusul implineste varsta de un an, poate primi lapte de vaca integral pasteurizat sau lapte redus de grasimi (2%), cu conditia sa aiba o dieta echilibrata cu alimente solide (cereale, legume, fructe si carne). Dar va trebui limitat consumul de lapte la 2 cani  pe zi sau mai putin. Mai mult de 2 cani pe zi au fost asociate cu deficienta de fier daca copiii mici nu primesc suficiente alte alimente sanatoase bogate in fier. 

Daca bebelusul nu mananca inca o gama larga de alimente solide, se va discuta cu medicul pediatru despre cea mai buna nutritie pentru el astfel incat sa fie alimentat corect.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum a aparut notiunea de project management si de ce este un project manager important?

O seră de grădină – un element de grădină frumos și practic