Proprietarii de grădini din ce în ce mai des, pe lângă cultivarea florilor, aleg să cultive legume și fructe. Dar plantele au nevoie de condiții adecvate pentru o creștere sănătoasă. Legumele și fructele au nevoie de căldură, hidratare și niveluri adecvate de lumină solară. O seră de grădină va fi de ajutor. Iată de ce merită să o alegi, care sunt beneficiile acesteia și la ce să acorzi atenție.Copiază HTMLCopiază textul
Sera de grădină – un must have pentru grădina ta
Construcția unei sere de grădină este cu adevărat simplă. Este formată dintr-un cadru acoperit cu plăci din policarbonat sau sticlă. Sera este destinată creșterii plantelor care sunt sensibile la prea multă radiație UV, dar necesită căldură pentru o creștere și o maturare mai rapidă. Condițiile din seră favorizează sezonul de vegetație, care este prelungit.
O seră necesită spațiu pe teren. Sarcina sa este de a proteja plantele împotriva vântului, ploii și zăpezii și, în același timp, este rezistentă la daune. Avantajul unei sere este că poate fi folosită nu numai pentru cultivarea plantelor, ci va fi un loc perfect pentru a crea o piscină interioară sau o grădină pentru citrice.
Unde să amenajezi o seră de grădină? Un loc bun va fi chiar lângă casă sau mai departe pe teren, cel mai important aspect este solul de bună calitate. De asemenea, merită să îți amintești să înlocuiești solul din seră din când în când, afânându-l, irigându-l și fertilizând. Sera nu va strica aspectul curții, deoarece există multe modalități de a o face să pară mai atractivă și frumoasă din punct de vedere estetic – poți aranja un rând de flori în ghivece sau poți plasa lămpi solare în pământ pentru a ilumina drumul către seră.
Seră din policarbonat Amber 3x4m, foto Gardenway.ro
Care sunt avantajele unei sere de grădină?
Plantele care cresc într-o seră cresc și se maturizează mai repede. O vei aprecia în special primăvara, când ți-ai dori să ai propriile legume proaspete, vremea este favorabilă, dar noaptea sunt înghețuri care pot deteriora rapid plantele delicate. Pământul din interiorul serei se încălzește foarte bine, ceea ce permite plantelor să germineze mai repede. Creșterea lor, în ciuda condițiilor meteorologice în schimbare, nu va fi perturbată, iar plantele vor crește mai puternice. Merită să îți amintești că fiecare seră necesită aerisire.
Cele mai citite articole
Dacă decizi să cumperi o seră de grădină de pe gardenway.ro , cultivarea plantelor, chiar și a celor foarte sensibile la îngheț, va fi posibilă pe tot parcursul anului. Ce plante vor avea condiții bune pentru creșterea în seră? Este un loc grozav pentru a cultiva roșii, ardei, castraveți, varză, usturoi, ceapă, salată verde, ridichi, spanac, rucola, diverse verdețuri de primăvară, pepeni, vinete și multe altele.
Seră elegantă din policarbonat, foto Gardenway.ro
Ce tipuri de sere de grădină poți alege?
Poți cumpăra o seră de grădină gata făcută. Dintre modelele disponibile în magazine, se pot distinge sere din policarbonat și sere din sticlă. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.
Serele acoperite cu sticlă arată masiv. Sticla este, desigur, securizată, ceea ce o face rezistentă la deteriorări și schimbări de temperatură. Este de remarcat faptul că această sticlă, chiar și după spargere, nu lasă bucăți ascuțite și mari, ceea ce reduce la minimum riscul de rănire. Sticla din serele de gradină are o grosime de 3-4 mm. Dar, este bine de știut că sticla poate arde plantele în timpul unei veri fierbinți!
O seră de grădină în timpul iernii, foto gardenway.ro
Serele acoperite cu policarbonat sunt o propunere foarte rezistente la condițiile meteorologice. Materialul este ușor de lucrat, dar oarecum ușor de zgâriat. Este mai ușor decât sticla, dar mai scump. Policarbonatul reduce afluxul de lumină solară în centrul serei, astfel încât în zilele mai puțin însorite, radiația naturală ajunge și mai puțin. Serele din policarbonat au pereții de 8-10 mm grosime. Există și pereți de 16 mm din care poți alege, care pot fi combinați cu unitatea de vitrare, ceea ce îți permite să economisești pierderile de căldură.