in

Ce sunt mai exact tranzistorii?

Un tranzistor este un semiconductor care este responsabil pentru amplificarea unui semnal electric. Acesta poate fi găsit în domenii precum circuitele integrate, porțile logice și amplificatoarele. Acestea joacă un rol special în miniaturizarea circuitelor electronice, făcând posibilă crearea de microprocesoare.

Aplicații ale tranzistorului

Este dificil de identificat o aplicație clară pentru tranzistori. Acestea sunt utilizate pentru multe procese diferite. Acestea sunt utilizate pentru amplificarea semnalelor și, prin urmare, pentru crearea de amplificatoare, microprocesoare sau circuite integrate. Acestea sunt fiabile și nu sunt asociate cu defecțiuni grave. Acestea sunt utilizate în principal pentru a micșora componentele în vederea miniaturizării circuitelor electrice. De asemenea, ele contribuie la tehnologia digitală modernă și reprezintă o parte importantă a memoriei RAM și ROM, sau a memoriei cu semiconductori.

Tipuri de tranzistori

Tranzistoarele sunt împărțite în principal în două tipuri: cu efect de câmp (cunoscute și sub denumirea de unipolare) și bipolare. Prin intermediul primului, curentul trece printr-un semiconductor. Ansamblul este format dintr-o sursă, o drenă și o poartă. Al doilea tip de tranzistori nu are un singur tip de conductor, ci mai multe. Cele mai importante joncțiuni semiconductoare din acestea sunt baza, emițătorul și colectorul. Curentul de control circulă între ele, făcând ca întregul dispozitiv să funcționeze.

Cele mai citite articole

În oferta noastră de pe tme.eu, veți găsi o selecție largă de tranzistoare împărțite în diferite categorii pentru a vă ușura căutarea. Motorul de căutare vă permite să sortați sortimentul în funcție de tipul de tranzistor, polaritate, putere, tensiune sau tip de montaj.

Tranzistoare IGBT

Pe piață există și tranzistori IGBT, care combină caracteristicile tranzistoarelor cu efect de câmp și ale tranzistoarelor bipolare și au o poartă izolată. Acestea sunt ideale pentru utilizarea în convertoare sau invertoare. Acestea oferă un control de joasă tensiune, fără pierderi mari de energie și comutare rapidă. Aceste tranzistoare sunt utilizate cel mai adesea în convertoare electronice de putere, datorită puterii lor de până la câteva sute de kilowați.

Selecția tranzistorului

Atunci când achiziționați un tranzistor, este important să determinați aplicația acestuia. Pe piață se pot găsi multe tipuri diferite, cu frecvențe și puteri diferite. Cel mai bine este să selectați un tranzistor în funcție de parametrii tehnici ai dispozitivului pentru care urmează să fie utilizat. În plus, merită să ne amintim că performanța și durabilitatea unui tranzistor este influențată de materialele utilizate în construcția sa. Acestea sunt cel mai frecvent fabricate din siliciu, carbură de siliciu și arsenură de galiu. Carcasa tranzistorului este, de asemenea, importantă, deoarece asigură funcționarea sigură și liberă a tranzistorului. De obicei DIP sau TO.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 motive bune pentru a alege inchirierea unui birou in Bucuresti intr-un centru de afaceri

Curs Business Analyst daca vrei sa devii un profesionist in domeniul tau