CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Liviu Pirtac         Publicat în: Ediţia nr. 2038 din 30 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

E.T. (SAU RĂZBOIUL DINTRE ENERGII)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MOTTO:  
 
„Probabil, privind retrospectiv, ar fi puţină motivare chiar şi pentru o specie de extratereştri malefici să atace Pământul; probabil că, după un studiu preliminar, ei ar putea decide că este mai indicat doar să aibă răbdare pentru o vreme, şi să aştepte ca noi să ne autodistrugem.”  
(Carl Sagan)  
 
 
Indubitabil !  
Nu suntem singuri în uriaşul Univers.  
 
Fiind infinit (o noţiune, totuşi, puţin cam subiectivă), este foarte logic, raţional, ca şi existenţa - încă nedovedită, din păcate !- civilizaţiilor extraterestre să fie, ca şi Universul în fapt, infinită.  
Însă întrebarea care se pune este următoarea :  
„Cei mai apropiaţi de noi (deşi în Univers distantele nu mai prezintă impedimente atunci când sunt descoperite amplasamentele celebrelor punţi Einstein-Rosen, aşa zisele găuri de vierme, care fac ca distanţele de milioane de ani lumină să se parcurgă în doar câteva secunde, minute sau ore) ne pot fi duşmani sau prieteni ?  
 
Ori, pur şi simplu, le suntem indiferenţi ?  
O masă imensă pentru experienţele lor ciudate, nişte banali cobai cosmici.  
 
În vara anului 2013, într-un mic sătuc din Franţa, Pierre Rossalle (un banal electrician de profesie) ieşise în ziua lui liberă la cules de ciuperci.  
Se adâncise destul de mult în păduricea de mesteceni din apropierea satului, când dintr-odată realiză cu stupoare că nu mai recunoaşte peisajul din jur, deşi copilărise în zona aceea. Natura se schimbase cu totul, ca si cum Pierre ar fi fost teleportat într-o junglă ciudată, cu o vegetaţie necunoscută lui.  
 
Ajunse la un moment dat într-un luminiş şi încremeni.  
Un aparat de zbor ciudat care aducea foarte bine cu o sferă uriaşă, strălucitoare, se regăsea aşezat pe solul umed, iar în jurul acestui aparat bizar zări cinci siluete bipede de circa doi metri, doi metri şi jumătate înălţime, slabe, chipurile nu le putea vedea deoarece intruşii cosmici purtau căşti asemănătoare celor purtate de cosmonauţi, netransparente însă.  
Dar, ceea ce îl sperie cel mai tare fu faptul că cei cinci s-au întors către el şi - instantaneu ! - creierul lui fu invadat de idei si imagini obscure, dând naştere unor sentimente care îi inspirau ură, răutate, sfidare, dorinţa de a face cât mai mult rău posibil.  
 
Se întoarse şi o luă îngrozit la fugă, la întâmplare prin jungla aceea necunoscută, până când, răpus de oboseală, căzu şi leşină.  
 
*******************************  
 
Fu găsit zbătându-se între viaţă şi moarte, leşinat, de câţiva săteni care se întorceau de la lucru, la marginea pădurii de mesteceni.  
Părul de pe creştet îi dispăruse complet, ca şi cum ar fi fost ras, iar pe gât, faţă şi mâini avea arsuri ciudate, care când se înroşeau, când se înverzeau, când se albăstreau.  
 
*******************************  
 
A trecut un timp şi Pierre Rossalle s-a pus pe picioare, dar se schimbase total.  
Din omul vesel, glumeţ şi extrem de prietenos cu toată lumea, devenise un taciturn introvertit, cu priviri duşmănoase aruncate în permanenţă celor din jur.  
Bineînţeles că nimeni nu a crezut povestea stranie prin care, chipurile, trecuse.  
Parul nu-i mai crescuse vreodată, iar cicatricele de pe trup dovedeau arsurile pe care le suferise.  
 
Într-o seară de vară, fără nici un motiv întemeiat, întră cu un topor în casa unuia dintre fraţii lui, aici aflându-se acesta, soţia şi cei doi copii, un băiat şi o fata.  
Pierre Rossalle îi masacră pur şi simplu cu toporul, lăsând cadavrele în bălţi de sânge, după care ieşi în curte şi - grohotind sinistru ca un porc înjunghiat - şi-a crăpat ţeasta cu acelaşi topor, împrăştiindu-şi creierul prin curte.  
 
Ce se întâmplase oare atunci în pădure cu el ?  
Fusese teleportat pe un alt continent, o alta planetă din cosmos, sau într-un univers paralel cu al nostru, cu ajutorul unor forţe necunoscute nouă şi necontrolabile ?  
 
Se aflase la locul nepotrivit într-un moment nepotrivit.  
 
O banală gaură de vierme ?  
Foarte probabil.  
 
*******************************  
 
Cineva, dintr-o lojă masonică non-iudaică, într-o discuţie despre subiectul extraterestru pe care îmi place extrem de mult sa-l abordez - fireşte, nu cu oricine ! - mi-a spus că în jurul Pământului s-ar afla două nave extraterestre uriaşe, invizibile pentru ochiul uman, venite din două Universuri paralele.  
 
Într-una dintre ele se află fiinţe paşnice, cu energii pozitive aduse din Universul de baştină, entităţi de lumină albă care doresc binele planetei Pământ.  
 
În schimb, în cealaltă navă care gravitează în jurul planetei se regăsesc fiinţe rele, încărcate cu energii net negative, care doresc răul locuitorilor de pe Terra, pregătind chiar o invazie de proporţii.  
 
Chipurile, s-ar da o luptă continuă între cele două tipologii extraterestre aflate pe orbita planetei noastre.  
 
Şi - fireşte ! - până la urmă careva dintre ei, ca în orice bătălie, va trebui să învingă.  
 
Ne revin astfel în minte celebrele citate biblice, unde se precizează că - după războiul din ceruri - diavolul cu demonii lui sunt aruncaţi pe pământ.  
Şi cu mare mânie şi grabă vor ispiti oamenii, pentru că ei ştiu că timpul lor este scurt şi măsurat.  
 
Mă întreb de foarte multe ori: cât este MATERIAL în toate poveştile astea şi câtă parte SPIRITUAL ?  
 
Doar timpul - pentru că se pare că ne grăbim din ce în ce mai tare către ceva sau cineva anume - ne va putea răspunde acestor incertitudini.  
Să nu fie însă prea târziu atunci.  
 
Şi acum, la sfârşitul acestui material meditativ, o întrebare pe care o adresez tuturor celor care au citit aceste rânduri : nu aţi simţit vreunul (sau vreuna) dintre dumneavoastră că timpul în sine, cel obiectiv, trece mult mai repede în ultima perioada calendaristică, decât îl percepeaţi, să zicem, acum zece-douăzeci de ani spre exemplu ?  
 
Eu da.  
 
Suntem „ajutaţi”, crede autorul acestui material, să ne grăbim către acel ceva, către acel cineva.  
Oarecine şi-a pierdut din răbdarea-i caracteristică.  
Şi nu e bine deloc.  
Înseamnă că suntem „controlaţi”.  
Punct.  
 
Referinţă Bibliografică:
E.T. (SAU RĂZBOIUL DINTRE ENERGII) / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2038, Anul VI, 30 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!