in

Cum să recuperezi fotografiile de pe un card de memorie cu probleme? 5 sfaturi utile

Observi, admiri, încadrezi, declanșezi, poza-i gata! Dar ce te faci dacă fotografiile tale dragi, pe care le-ai stocat pe un card de memorie sunt blocate, imposibil de accesat? Află în continuare ce soluții există pentru recuperarea fotografiilor și cum să te descurci printre tehnologii și device-uri digitale tot mai sofisticate.

Nu mai folosi cardul de memorie după ce sesizezi că are probleme

Oprește imediat utilizarea cardului de memorie, dacă ai observat o problemă de funcționare. Continuarea utilizării cardului poate suprascrie datele existente, inclusiv fotografiile pe care încerci să le salvezi. În aceste condiții, recuperarea pozelor de pe un card SD devine mult mai dificilă sau chiar imposibilă.

Nu încerca să salvezi alte fișiere pe card sau să ștergi ceva de pe el. Suprascrierea reduce drastic șansele de recuperare a fotografiilor pierdute, deoarece fragmentele de date ale fotografiilor șterse sau corupte pot fi înlocuite cu noi date. Scoate cardul din dispozitiv și păstrează-l într-un loc sigur, până când începi procesul de recuperare.

Conectează cardul de memorie la un computer

Folosește un cititor de carduri sau un adaptor și conectează cardul de memorie la un computer. Uneori, problema este legată de dispozitivul pe care a fost folosit cardul, iar conectarea acestuia la un computer îți va permite să accesezi fotografiile.

După ce ai conectat cardul de memorie la computer, verifică să fie recunoscut de sistemul de operare. Pe Windows, accesează „Acest PC” sau „Computer”. La macOS, accesul se face prin „Finder”. Dacă este recunoscut cardul, va apărea ca dispozitiv de stocare extern. În caz contrar, este posibil să fie nevoie de o serie de pași suplimentari pentru a rezolva problema.

Verifică mai întâi conexiunea. Dacă problema persistă, încearcă un alt port USB sau un alt cititor de carduri. Poate fi necesar să actualizezi driverele computerului. Până la rezolvarea acestor disfuncționalități, nu înregistra noi date pe cardul de memorie, ca că previi suprascrierea fotografiilor.

Când utilizezi un cititor de carduri, asigură-te că este compatibil cu tipul de card pe care îl ai. De exemplu, un card SDXC (Secure Digital Extended Capacity) nu va fi recunoscut de un dispozitiv care suportă doar carduri SDHC (Secure Digital High Capacity). Comandă online carduri de memorie SD de la magazine specializate, ca să folosești accesorii foto de calitate, cu garanție extinsă.

Utilizează aplicații software de recuperare a fotografiilor

Cele mai citite articole

Există multe programe pentru recuperarea datelor de pe dispozitive de stocare, inclusiv carduri de memorie. Printre cele mai populare se numără Recuva, PhotoRec și EaseUS Data Recovery Wizard. Sunt aplicații care scanează cardul de memorie și pot recupera fișierele șterse sau inaccesibile. Durata acestui proces variază, în funcție de capacitatea cardului și de cantitatea de date.

  • Recuva: este ușor de utilizat și oferă o versiune gratuită care poate recupera diverse tipuri de fișiere, inclusiv fotografii;
  • PhotoRec: reprezintă un instrument puternic, open-source, care poate recupera date de pe aproape orice dispozitiv de stocare. Deși interfața sa este mai puțin intuitivă (fiind bazată pe linie de comandă), eficacitatea în recuperarea datelor este remarcabilă;
  • EaseUS Data Recovery Wizard: oferă o interfață ușor de utilizat și poate recupera date de pe diferite medii de stocare. Versiunea gratuită are o limită de recuperare a datelor.

Evită formatarea cardului de memorie înainte de recuperarea fotografiilor

Formatarea cardului poate părea o soluție rapidă pentru rezolvarea unor probleme legate de accesibilitatea datelor, dar acest proces complică semnificativ recuperarea fotografiilor pierdute. Formatarea unui card de memorie șterge toate datele existente, pentru a pregăti stocarea de noi date. Chiar dacă datele nu sunt întotdeauna șterse fizic din memorie în timpul unei formatări rapide, sistemul de fișiere este reînnoit, ceea ce face ca datele să devină inaccesibile prin metode obișnuite.

Dacă datele originale sunt suprascrise, recuperarea lor devine extrem de dificilă, dacă nu imposibilă. Multe aplicații software pot recupera fotografiile pierdute chiar și fără formatarea prealabilă a cardului, prin accesarea datelor „șterse”, care nu au fost încă suprascrise. Formatarea cardului înainte de a folosi programe specializate în data recovery elimină această posibilitate.

Contactează firme specializate în recuperarea fotografiilor de pe carduri de memorie

Dacă toate celelalte metode eșuează, este momentul să apelezi la serviciile unui profesionist. Specialiștii în recuperarea datelor folosesc echipamente sofisticate și programe software performante, așa că ai toate șansele să accesezi fotografiile dorite. Ca să nu ajungi frecvent în situația de a pierde pozele, alege cele mai bune accesorii foto, cu performanțe remarcabile la utilizarea intensivă.

Investește în articole din gama premium, precum un card de memorie SD SanDisk Extreme PRO, 128GB + 2 Ani RescuePRO Deluxe, ca să beneficiezi de tehnologia SanDisk QuickFlow Technology, pentru descărcări media care economisesc timp, cu viteze de transfer rapide de pana la 200 MB/s (64GB – 1TB). În plus, primești și oferta pentru RescuePRO Deluxe, un software de recuperare a datelor. Ai abonament pe 2 ani, ca să restaurezi rapid și ușor imaginile pe care le-ai șters din greșeală. 

Urmează sfaturile prezentate și folosește echipamentele foto ca un adevărat profesionist, fără incidente la salvarea și transferul fotografiilor!

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 recomandări pentru alegerea unui cabinet stomatologic potrivit nevoilor tale

Birouri de tineret – cele mai moderne propuneri