AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Liviu Pirtac         Publicat în: Ediţia nr. 1584 din 03 mai 2015        Toate Articolele Autorului

A DOUA PLANETĂ - ( IUBIŢI PLANETA PĂMÂNT ! )
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ne-am născut pe Pământ, acest minuscul grăunte de nisip cosmic, pierdut în marele ocean galactic.  
 
Am venit în lume pe o planetă suprapopulată, aflată în continuă mişcare.  
 
Şi totuşi, eu unul cred că planeta ar trebui ruptă în două. Fireşte, în două părţi perfect egale.  
 
Mă veţi întreba de ce !  
 
Prima jumătate a planetei ar trebui locuită de cei ce iubesc. De cei ce iubesc frumosul, de cei ce-şi iubesc aproapele, de cei ce iubesc bucăţica de Pământ pe care se află. Această mini-planetă ar trebui botezată cu numele de IUBIRE !  
 
În schimb, a doua jumătate a planetei ar trebui lăsată celor ce … iubesc urâtul. Celor ce urăsc frumosul, viaţa, urăsc planeta şi nu se iubesc decât pe ei înşişi, indivizi narcisiști în adevăratul sens al cuvântului. Această jumătate de mini-planetă ar trebui botezată cu numele de URĂ !  
 
…………………………………..  
 
Planeta Pământ, în ciuda tuturor scepticilor, este o FIINŢĂ VIE. Ea trăieşte şi ne protejează.  
 
IUBIŢI-O !  
 
Aveţi grijă de ea, cultivaţi-o cu dragoste, striviţi răutatea, energiile negative, striviţi urâţenia şi pe cei care distrug elegant Pământul, sănătatea planetei, aceasta însemnând, implicit, distrugerea SĂNĂTĂŢII NOASTRE, a întregii civilizaţii umane.  
 
Ucideţi legal, în faşă, marile corporaţii care - pentru uriaşe beneficii materiale - nu ţin cont de menținerea sistemelor ecologice naturale şi sănătoase, condamnându-ne la o moarte lentă, la o dispariţie iminentă şi viitoare a rasei umane, la o dispariţie a speciilor animale şi vegetale din ecosistemul propriu, cel terestru.  
 
Ce va urma ?  
 
Răspunsul este cât se poate de simplu.  
 
Transformarea Terrei într-o uriaşă Sahară cosmică …  
 
Fără oaze verzi, fireşte !  
 
Referinţă Bibliografică:
A DOUA PLANETĂ - ( IUBIŢI PLANETA PĂMÂNT ! ) / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1584, Anul V, 03 mai 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!