AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1276 din 29 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Ziua Dunării la Moldova Nouă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Ziua Dunării la Moldova Nouă  

 

Mulţi au întrebat şi s-au întrebat de ce acest fluviu trebuie să fie sărbătorit. Răspunsuri pot fi multiple dacă citeşti puţină geografie. Fluviul Dunărea are o lungime de circa 2860 kilometri şi un bazin de peste 817.000 kilometri pătraţi, fiind după Volga al doilea mare fluviu al Europei.  

Nu vreau să înşirui prea multe detalii lăsându-vă plăcerea să le descoperiţi singuri.  

La Moldova Nouă s-a organizat un seminar cu tema; Clisura Dunării – trecut, prezent şi viitor. Tematica a fost foarte diversă cu participanţi de marcă. Au participat primarii localităţilor riverane Clisurii în frunte cu primarul oraşului Moldova Noua domnul inginer Matei LUPU.  

Un invitat de seamă a fost doamna profesor universitar doctor inginer Doina FRUNZĂVERDE Rectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa cu o temă destul de incitantă; Formarea tinerilor specialişti în turism. Tema principală a seminarului fiind turismul şi implicaţiile acestuia în viaţa cotidiană a localităţilor riverane marelui fluviu Dunărea  

În încheiere a fost vizitată o expoziţie filatelică a domnului Stevan SIMICI, vechi colecţionar din Moldova Veche. Domnul profesor de istorie Andrei NISTORAN a vorbit despre trecutul istoric al Clisurii Dunării amintind de multe descoperiri arheologice din această zonă. Solicitând conducătorilor oraşului Moldova Nouă să găsească o soluţie urgentă de tipărire a unei monografii a oraşului Moldova Nouă la care din câte s-a auzit se lucrează de ceva vreme.  

Prin scrierile sale poetul şi scriitorul Mihai LEONTE a prezentat publicului volumele sale cu cele peste 2000 pagini A5 tipărite în care au fost incluse multe articole referitoare la oraşul Moldova Nouă cât şi la alte localităţi din Clisura Dunării. Domnul Mihai LEONTE a prezentat un album cu poze şi litografii vechi culese de pe internet, postate de o fată din Coronini, respectiv Nena Petrovici care de asemeni le-a cules de la diverşi posesori care se refereau în mod special la legendara stâncă Babacaia, care a răsărit din apele Dunării chiar în faţa localităţii Coronini.  

Un subiect deosebit de interesant a fost cel prezentat de; Liceul Tehnologic ,,Clisura Dunării” promotor în activitatea de ecologizare a zonei Clisura Dunării în care sunt implicaţi localnici de toate vârstele cu o bună activitate de voluntariat. E o acţiune care merită şi trebuie susţinută pentru a păstra un mediu propice unui turism curat.  

S-a prezentat un referat care arăta; Implicarea societăţii civile în dezvoltarea socio-economice a zonei. Tema fiind realizată de doamna profesor Mariana Doina LUPU, Preşedintele Asociaţiei Clisura din Moldova Nouă.  

 

28 iunie 2014 a consemnat Mihai LEONTE  

Referinţă Bibliografică:
Ziua Dunării la Moldova Nouă / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1276, Anul IV, 29 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!