CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 255 din 12 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Invitaţie turistică în Valea Jiului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am petrecut o săptămână la Petroşani şi am avut ocazia să admir împrejurimile frumoase ale oraşului, între care în mod deosebit se remarcă masivul Parâng. Timp de mai multe ore m-am plimbat pe cărările acestui munte fascinant şi am admirat frumuseţea unică, sălbatică, dar în acelaşi timp tonifiantă a pădurilor care se întind la nesfârşit pe versanţii săi. 
  
În materialele video ataşate am redat coborârea cu telescaunul de pe masivul Parâng până la baza muntelui, transport ce durează în jur de douăzeci şi patru de minute. Dacă vreodată veţi călători în Valea Jiului, vă invit să nu rataţi ocazia de a urca pe acest vârf de munte şi să vă bucuraţi de priveliştile de nedescris în cuvinte pe care le puteţi vedea. 
  
Încorporând muzica sublimă a lui Ryan Farish, am încercat să aduc în minte şi suflet impresiile de neuitat pe care le-am trăit în timp ce contemplam albastrul cerului, verdele pădurilor şi cenuşiul mai mult sau mai puţin pastelat al munţilor. Cred că niciodată nu voi putea uita senzaţia de plutire la mare înălţime pe care mi-a oferit-o această coborâre de pe muntele Parâng. 
  
Octavian Lupu 
  
Petroşani, 12.09.2011 
  
Material video partea I 
  
 
  
Material video partea a II-a 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Invitaţie turistică în Valea Jiului / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 255, Anul I, 12 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!