AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Confluenţe Româneşti         Publicat în: Ediţia nr. 47 din 16 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

COMUNICAT DE PRESĂ: DESPRE DENUMIREA TEATRULUI „REGINA MARIA” DIN ORADEA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Autorul articolului: Gabriela MIRON 
  
Având în vedere recentele modificări în structura instituţiilor de cultură din Oradea şi diverse speculaţii apărute în presa locală, conducerea viitoarei Instituţii Publice de Spectacole „Iosif Vulcan” doreşte să îşi exprime poziţia cu privire la noua denumire a Teatrului orădean. 
  
Din motive de continuitate istorică şi culturală, Trupa „Iosif Vulcan”, Trupa „Arcadia” şi Ansamblul Folcloric „Oradea” vor fi reunite sub numele TEATRUL DE STAT „REGINA MARIA” (Teatrul din Oradea a funcţionat sub această denumire în perioada interbelică – foto - mai precis în intervalul în care Aurel Lazăr a fost primarul municipiului). 
  
Propunerea a fost aprobată de către Consiliul artistic al Teatrului şi se bucură de susţinerea unor instituţii de cultură de prestigiu, precum Revista Familia. De altfel, considerăm că denumirea TEATRUL DE STAT „REGINA MARIA” are o rezonanţă plurivalentă, făcând trimitere la valorile de nobleţe, autoritate sau protejare a artelor. Cu această ocazie atragem atenţia că denumirea „Iosif Vulcan” nu va fi eliminată; Trupa „Iosif Vulcan” va purta acelaşi nume ca până acum, în semn de omagiu adus patronului spiritual. 
  
Gabriela MIRON 
  
teatruloradea2003@yahoo.com 
  
Oradea 
  
16 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
COMUNICAT DE PRESĂ: DESPRE DENUMIREA TEATRULUI „REGINA MARIA” DIN ORADEA / Confluenţe Româneşti : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 47, Anul I, 16 februarie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Româneşti : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Româneşti
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!