in

TOP 3 jocuri care ii ajuta pe cei mici sa dezvolte abilitati utile

TOP 3 jocuri care ii ajuta pe cei mici sa dezvolte abilitati utile

Joaca este importanta in dezvoltarea copiilor, indiferent de varsta lor. Copilaria este perioada in care cei mici invata prin joaca, se dezvolta, dar se bucura si de frumusetea unei varste fara griji. Este esential sa nu le rapesti niciodata celor mici bucuria de a se juca, de a trai fara griji si de a isi pune toata energia in a deveni adulti sanatosi si autonomi.

 Vestea buna este ca joaca ii poate ajuta pe copii sa dezvolte abilitati extraordinare, pe care le pot folosi mai apoi cu succes in viata de adult. In ziua de astazi exista o multime de jocuri educative, ce nu trebuie excluse din rutina celor mici daca acestia le prefera.

 Descopera TOP 3 jocuri utile pentru dezvoltarea de abilitati utile

  1. Puzzle-urile

 Puzzle-urile sunt jocuri simple, de obicei nu foarte scumpe, de care se pot bucura copii de orice varsta in functie de complexitatea jocului. De asemenea, exista si puzzle-uri pentru adulti, ceea ce inseamna ca acestea sunt intr-adevar jocuri simple, dar care stimuleaza mintea.

 Atunci cand fac puzzle-uri cei mici isi antreneaza puterea de concentrare. Este bine stiut faptul ca cei mici nu se pot concentra pentru perioade lungi de timp si ca isi pierd usor atentia. Ei bine, un joc tip puzzle ii poate educa in acest sens, ajutandu-i sa se focuseze mai bine pe un singur lucru.

 In plus, jocurile tip puzzle antreneaza memoria, lucru esential pentru o dezvoltare armonioasa a celor mici.

  1. Jocurile LEGO

 Jocurile LEGO sunt super populare si milioane de copii din intreaga lume s-au bucurat de ele in ultimii ani. Ele sunt extrem de utile pentru a-i ajuta pe cei mici sa isi dezvolte creativitatea, dar si abilitatea de a urma instructiuni in acelasi timp.

Cele mai citite articole

 Exista jocuri LEGO pentru toate varstele si pentru toate gusturile. Spre exemplu, pentru cei pasionati de lumea Disney, poti opta pentru LEGO Disney Princess de pe altex.ro, la un pret prietenos.  Jocurile de acest tip ajuta si la dezvoltarea capacitatilor motrice deoarece cei mici invata sa isi coordoneze miscarile pentru a construi ceea ce isi doresc.

  1. Joaca in natura

 Joaca in natura antreneaza o abilitate esentiala si anume curiozitatea. Atunci cand se joaca afara, in aer liber, copii invata multe lucruri despre mediul care ii inconjoara, fie ca invata sa se orienteze in spatiu, observand drumurile pe care le parcurg alaturi de adulti, fie ca invata despre copaci, animale sau alte elemente prezente in zona in care se joaca.

 Joaca in aer liber ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a oricarui copil, indiferent de 

vreme sau de locul in care alege sa isi desfasoare activitatile. Nu conteaza ca se joaca cu mingea, ca alearga in parc sau ca se joaca leapsa cu alti copii, orice activitate in afara casei va contribui la procesul de invatare.

 Jocurile sunt de foarte multe ori utile pentru copii si ii ajuta pe acestia sa se dezvolte armonios. De aceea, nu neglija astfel de activitati cand vine vorba de programul copiilor tai.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce înseamnă “Car Detailing” și cum poate să fie un business profitabil?

Ce avantaje ofera aparatele dentare Spark?