Din ce în ce mai multe persoane apelează la supravegherea video a proprietăților, pentru a avea un plus de siguranță. În acest fel, supravegherea video se află și în acest moment în deplină expansiune. Dar ce implică aceasta? Pentru ce este folosită și care este echipamentul de care ai nevoie pentru a beneficia de supravegherea video a locuinței? Există anumite criterii sau aspecte speciale de care trebuie să ții cont în alegerea acestuia și nu numai?
Ce este supravegherea video și ce implică aceasta?
Sub denumirea de „supraveghere video” se află reunite acele produse care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a filma, respectiv de a înregistra scene din viața de zi cu zi, acestea putând fi utilizate uneori în scopuri benefice. Poate fi vorba despre probarea unui furt sau a unei spargeri, a circumstanțelor producerii unui accident și nu numai. Sistemul de supraveghere video înregistrează videoclipurile care pot fi vizionate pe un monitor, pe un computer sau chiar pe un smartphone, astfel încât să poată fi folosite ulterior drept dovezi în cazul în care acestea sunt necesare.
Utilizatorii pot alege variante de calculatoare refurbished în cazul în care nu doresc să facă investiții prea mari, însă care să nu afecteze calitatea filmărilor obținute, în echipamentul complet necesar în vederea unei supravegheri video perfecte.
Supravegherea video poate fi considerată o soluție simplă, dar și extrem de eficientă și ușor de configurat, mai ales că se poate obține acest lucru la costuri destul de mici. Mai mult decât atât, această tehnologie este din ce în ce mai mult utilizată, astfel că oricine poate acum achiziționa și instala echipamentul necesar nevoilor sau preferințelor de supraveghere a locuinței pe care le are.
Pe lângă recunoașterea facială, utilizarea unor camere de supraveghere poate ajuta la detectarea pierderii unor obiecte sau la abandonul altora, la citirea numerelor de pe plăcuțele de înmatriculare ale unui vehicul, la detectarea unor intruziuni sau la urmărirea individuală și nu numai.
Cum funcționează supravegherea video?
Cele mai citite articole
Sistem destul de simplu de configurat dacă există cunoștințele de bază, sistemului de supraveghere video este compus dintr-un dvr și un hard disk, una sau mai multe camere de supraveghere, surse de alimentare și de cablare, respectiv un ecran pe care să poată fi vizualizată imaginea.
Bineînțeles, centrul acestui sistem este reprezentat de camerele de supraveghere, fiind extrem de important ca acestea să fie alese în mod corect, în funcție de nevoi și preferințe. Mai ales că există atât de multe modele din care poți alege, de la camerele de interior sau exterior, cele dom sau cu tub, cu infraroșu sau nu, fixe sau cu posibilitatea de rotire etc.
Recorderul este cel care integrează hard disk-ul pe care sunt înregistrate videoclipurile. Tot în acesta este instalat și software-ul de management, având mai multe caracteristici și funcții: de programare a modului de înregistrare, de gestionare a funcțiilor din contul de utilizator, de setare a detectării de mișcare, de corectare a unor funcții și altele asemenea.
Pentru a funcționa, camerele de supraveghere trebuie alimentate de la o sursă de energie. Poate fi vorba despre o sursă de alimentare lângă fiecare cameră de supraveghere, de centralizarea surselor de alimentare sau de plasarea acesteia într-un punct în care sunt grupate mai multe camere.
Pentru vizualizarea videoclipurilor este nevoie de conectarea unui monitor la recorderi prin HDMI sau VGA. Recorderul poate fi conectat și la o cutie ADSL sau la un router sau modem 4G, astfel încât să poată fi posibilă vizualizarea de la distanță pe un calculator, o tabletă, un smartphone sau altele asemenea.
Sistemele de supraveghere video devin, în acest fel, o soluție pentru aceia care doresc o variantă practică în vederea supravegherii unei locuinței sau a oricărui spațiu pentru care există nevoi în acest sens.