in

Acordă atenție numărului de icoane pe care îl ai în casa ta – Câte ar trebui să ai?

Suntem conștienți de faptul că există foarte mulți sfinți în calendar. Din această cauză credincioșii au tendința de a-și umple casa cu diferite icoane. Acest lucru nu este întocmai corect de fapt în casa noastră trebuie să păstrăm un număr cât se poate de restrâns de obiecte sfinte care să aibă o importanță primordială pentru noi Hai să aflăm ce icoană nu ar trebui să lipsească din casele credincioșilor.

Când spui o rugăciune în fața Icoanei ce o reprezintă pe Maica Domnului sau pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, gândirea ta trebuie să fie îndreptată către aceștia. În cazul în care, pe peretele tău există mai multe icoane și mai mulți sfinți, nu ești conștient cui dorești să îi închini acea rugăciune. O rugăciune are putere mult mai mare atunci când este îndreptată către un singur sfânt. De aceea, icoanele sunt obiecte sfinte care reprezintă o persoană căreia noi ne închinăm.

Cele mai citite articole

Icoana ce îl reprezintă pe mântuitor nu ar trebui să lipsească din nicio locuință, dat fiind faptul că lui îi îndreptăm toate rugăciunile noastre. În general, întregul cult ortodox îl are drept punct de reper pe Mântuitor. Acestea fiind spuse, în casele noastre trebuie să existe o icoană care să-L înfățișeze pe Mântuitorul Iisus Hristos. De asemenea, icoana ce o prezintă pe Maica Domnului, care este cea mai mare mijlocitoare pentru noi este la fel de importantă pentru că cele mai des rugăciuni sunt închinate acesteia.

În cele din urmă, în cazurile în care familia are un sfânt patronal, este cât se poate de normal să păstreze în locuință icoana care să-l înfățișeze pe sfântul respectiv. De asemenea, dacă un membru al familiei are nume de sfânt și icoană ce îl înfățișează pe acesta ar trebui să fie păstrată în locuința respectivă, pentru că acela este considerat un protector. În concluzie, icoanele care trebuie păstrate în casă se rezumă la 3 sau 4, însă trebuie să știți că nu numărul icoanelor din casă este important, ci credința puternică pe care o punem o rugăciune.

Sursă: https://ikonopis.bg/

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum se evită întârzierile de plată în cazul împrumuturilor rapide?

Cum aleg tipul potrivit de cub de gheață pentru localul meu?