in

Cum aleg tipul potrivit de cub de gheață pentru localul meu?

Forma unui cub de gheață nu ține doar de estetica servirii. Fiecare format de gheață acoperă o nevoie diferită de afaceri. Alegerea tipului potrivit pe care modelele de mașini de gheață le pot fabrica poate ajuta la creșterea vânzărilor de băuturi alcoolice și răcoritoare, la afișarea alimentelor atractiv în vitrine sau chiar la economisirea banilor prin reducerea degradării unor produse foarte rapid perisabile.

Tu de ce fel de gheață ai nevoie pentru afacerea ta HoReCa?

  • Gheață tip jumătate de cub

Gheața gen jumătate de cuburi este excelentă pentru toate tipurile de afaceri. Gheața de acest tip este dreptunghiulară, cu o ușoară înclinare. La fel ca și formatul de gheață în semilună, aceste cuburi sunt mici și înguste, făcând paharele cu băutură să pară mai pline. Mașinile de gheață care pot realiza asemenea jumătăți de cub produc gheață rapid, ceea ce le face o alegere excelentă pentru barurile și restaurantele cu volum mare.

  • Gheață tip cuburi

Gheața în formă de cuburi are aproximativ dublul lățimii gheții gen “jumătate de cuburi”, cu aceeași înclinare „romboidă”. Aceste cuburi au acel profil clasic bine cunoscut, făcându-le o alegere excelentă atât pentru băuturi răcoritoare, cât și pentru niște cocktailuri mai speciale. 

Mașinile de gheață de fabricat cuburi sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni pentru a satisface nevoile barurilor mici, dar și a restaurantelor mari. 

  • Gheață dreptunghiulară

Acest format se caracterizează prin aceea că bucățile sunt mai lungi decât cuburile de gheață speciale și mai dreptunghiulare. Sunt mari, deci se topesc mai lent, ceea ce ajută băuturile să-și păstreze aroma mai mult timp. Aceste cuburi sunt o alegere excelentă pentru cocktail-uri și băuturi alcoolice. 

  • Gheață masticabilă

Bucățile de gheață masticabilă au fost concepute pentru sectorul medical, dar au devenit din ce în ce mai populare și în restaurante și baruri. Aceste cuburi de gheață moi, masticabile, sunt deosebit de populare în magazinele de delicatese și sucuri. Acest tip de gheață absoarbe aroma băuturilor, făcându-l o alegere populară mai ales pentru băuturile dulci și sucuri.

  • Gheață pătrată

Multe baruri de ultimă generație preferă niște cuburi de gheață foarte cool care ridică aspectul băuturilor și nici nu diluează aroma lichiorurilor de top. Gheața pătrată are o formă tradițională mare și se topește încet. 

  • Fulgi de gheață

Cele mai citite articole

Gheața de tip fulgi este moale și modelabilă, astfel încât companiile pot crea prezentări uimitoare de alimente și salate, păstrând în același timp alimentele reci și sigure pentru a fi servite. Gheața în fulgi este grozavă și în cocktail-uri, deoarece are aceeași consistență moale ca și gheața pisată.

Ce dimensiune de mașină de gheață pentru restaurant sau bar am nevoie?

Pentru a selecta aparatul de gheață potrivit pentru afacerea ta, trebuie să iei în considerare de câtă gheață au nevoie clienții tăi într-o zi. De asemenea, ar trebui să ții cont de câtă gheață utilizezi în alte locuri din unitate. Dacă folosești pe scară largă gheață pentru pregătirea alimentelor, acesta este, de asemenea, un factor de luat în considerare.

  • Utilizarea zilnică a gheții

Pentru a afla consumul zilnic de gheață, spre exemplu dacă ai un restaurant, trebuie să faci o estimare a cantității de gheață de care ai nevoie pentru băuturile clienților, în plus față de nevoile de gheață pentru pregătirea alimentelor.

  • Zilele de vârf

A rămâne fără gheață vara este o problemă majoră pentru baruri și restaurante. Proprietarii de restaurante trebuie să își bazeze nevoile zilnice de gheață pe zilele lor cele mai aglomerate. Indiferent dacă faci cele mai multe afaceri în weekend sau de sărbători, estimarea nevoilor de gheață în zilele cele mai aglomerate te va asigura că nu o să rămâi niciodată fără gheață.

  • Capacitatea recipientului de depozitare a gheții fabricate

Restaurantele și barurile au nevoie de multă gheață la îndemână pentru a-i mulțumi pe clienți. Capacitatea recipientului de gheață se referă la cât de multă gheață poate reține recipientul tău la un moment dat. Când alegi un recipient pentru gheață, vei dori ca recipientul tău să conțină mai mult decât suficientă gheață pentru a te ajuta să treci ziua. O regulă bună de urmat, atunci când îți calculezi nevoile de gheață este să adaugi cu 20% mai multă gheață decât sugerează nevoile tale zilnice. Această gheață suplimentară poate acționa ca un tampon, doar în cazul în care se epuizează într-o zi plină.

Comandă mașina de fabricat gheață cea mai potrivită pentru tine de pe site-ul tcromania.com chiar acum!

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acordă atenție numărului de icoane pe care îl ai în casa ta – Câte ar trebui să ai?

TOP păcănele cu Joker – ce poți încerca online la cazinourile licențiate din România?