CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Rexlibris Media Group         Publicat în: Ediţia nr. 1965 din 18 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group - COMUNICAT DE PRESĂ: EXPOZIŢIE DE PICTURĂ - PAUL SURUGIU – FUEGO – „FLORI DE ROUĂ”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 1 - 10 iunie 2016 va avea loc prima expoziţie de pictură a artistului Paul Surugiu-Fuego, denumită „FLORI DE ROUĂ”, la Casa de Licitaţii GOLDART din Bucureşti.  
 
În premieră, interpretul Paul Surugiu îşi prezintă operele într-un cadru special, demonstrând astfel că nu doar muzica este cea care-l recomandă. Arta plastică reprezintă pentru el un nou mod de exprimare şi o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie 2015 lansa proiectul: „ART BY FUEGO / ARTĂ PENTRU SUFLET”, o iniţiativă care-şi propune să sprijine marii artişti ai României, ajunşi, din diverse motive, într-o situaţie dificilă, dar şi tinerele talente.  
 
Astfel, majoritatea fondurilor obţinute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar şi către tinerii care bat la porţile afirmării. În 8 luni, proiectul a făcut numeroase fapte deosebite, ajutând peste 40 de cazuri, printre care amintim artişti mari precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi şi mulţi alţii.  
 
Veţi descoperi poezia tăcută a culorilor, într-un exerciţiu de introspecţie a artistului Paul Surugiu, care pictează cântece şi ascultă poveşti ale picturilor. Colecţia de faţă, „FLORI DE ROUĂ”, simbolizează formele naturii în starea lor imaginară, ca şi cum ar fi originea a tot. Cu neclaritate, din culori multiple, începuturile parfumate, florile discrete, sub forma fragilă, ne dau avânt, ne sădesc bazele unor frumoase amintiri. Şi chiar dacă cele de pe urmă nu se vor concretiza, florile vor fi mereu, cea mai frumoasă amintire, când o umbră va fi plăcerea. Cu romantism, tehnica lui Paul Surugiu ne introduce într-o poveste, multicoloră, difuză, care transmite sinceritate şi onestitate din punct de vedere artistic.  
 
„Pictura e o terapie ce-mi dă putere. Expoziţia „FLORI DE ROUĂ” este lumea mea de culoare, un univers paralel al activităţii mele. Pictura îmi arată că în artă nu există nicio regulă. Pot să mă joc cu forme, culori, idei. Mă relaxează şi-mi dă posibilitatea de a găsi noi şi noi simboluri. Mă împlineşte, simt că mă deconectează de toată nebunia şi vă încurajez şi pe voi să faceţi altceva atunci când aveţi timp. Am pus suflet în naşterea operelor mele şi mă pot mândri cu nişte timp investit cu folos. Cu pictura pot naşte lumi noi, culori noi şi ştiu că la un moment dat, una dintre creaţiile mele va sta pe un perete şi va fi admirată, nu neapărat pentru frumuseţe, ci pentru sinceritatea şi pasiunea puse în realizarea ei. “ ( PAUL SURUGIU – FUEGO )  
 
Iubitorii de artă, oamenii ce-şi doresc să sprijine acest proiect nobil, specialiştii dar şi publicul larg căruia expoziţia i se adresează în egală măsură sunt invitaţi să viziteze:  
 
Casa de Licitaţii GOLDART  
Str. I. L. Caragiale Nr. 7 bis  
Bucureşti  
 
În perioada  
1 - 10 iunie 2016  
după următorul program:  
de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00  
sâmbata:11.00 – 15.00.  
 
Intrarea este liberă.  
 
Pentru detalii:  
 
sau  
 
dar şi pe paginile de Facebook  
ART BY FUEGO:  
 
şi  
Paul Surugiu – Fuego:  
 
Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group - COMUNICAT DE PRESĂ: EXPOZIŢIE DE PICTURĂ - PAUL SURUGIU – FUEGO – „FLORI DE ROUĂ” / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1965, Anul VI, 18 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!