in

Poți avea succes profesional fără studii superioare? – Top 5 meserii bine plătite unde nu ai nevoie de facultate

Cu ani în urmă, meseriile bine plătite erau condiționate de finalizarea studiilor superioare cu calificative cât mai bune. În prezent, poți obține un job care să-ți ofere satisfacții materiale în funcție de abilitățile și aptitudinile tale, indiferent dacă ai la dosar sau nu diploma de bacalaureat. 

Ai terminat liceul și încă nu ți-ai găsit drumul profesional?

Părinții sau prietenii care au optat pentru facultate îți amintesc frecvent faptul că, o să suferi lipsuri materiale dacă nu te apuci de o facultate serioasă? Află că, piața muncii este deosebit de versatilă, iar angajatorii pun preț pe oameni talentați, răbdători, dornici să învețe o meserie de la zero, să se educe continuu pentru a atinge performanța. Află care sunt câteva dintre acestea. 

  1. Specialist social-media 

Îți place să dai scroll pe rețelele de socializare? Atunci fă din asta o meserie. Învață să creezi content relevant, să faci ca informația să ajungă la publicul țintă. Azi, aproape că nu există business care să nu fie promovat din reclame și social media. 

Primul pas către o carieră în domeniu sunt cursurile de formare profesională, internship-urile plătite sau proiectele de voluntariat care vor adăuga un plus la CV-ul tău. 

  1. Hairstylist 

                    Arta aranjării părului reprezintă una dintre cele mai căutate și profitabile meserii la ora actuală în România. Tot ce ai nevoie este să absolvi un curs de specialitate, să obții apoi o certificare și apoi poți să te axezi pe diferite nișe: tunsoare, coafură, colometrie, etc. 

  1. Model online/videochat 

                        Dacă în trecut, meseria de model online era considerat subiect tabu, azi, această activitate este tot mai căutată datorită avantajelor materiale pe care le oferă. Poți opta pentru videochat non-adult, dacă nu dorești să te expui. Ce faci mai exact? Porți conversații online în fața unei camere web, cu utilizatori din toată lumea pe diferite subiecte. 

Studiourile de videochat îți asigura un program de training, unde o echipă de profesioniști o să te învețe tot ce e nevoie pentru rezultate garantate: make-up și hairstyling profesionist, tehnici de body language, arta seducției pentru a atrage și a fideliza cât mai mulți membri. 

Cele mai citite articole

Beneficiile nu vor întârzia să apară, modelele începătoare reușind să câștige până la 18.000 de lei chiar în primele trei luni. Așadar, descopera richgirls-studio și convinge-te singură că poți face ceea ce îți place și să obții câștiguri consistente pentru o viață de vis. 

  1. Make-up artist 

                  Domeniul make-up-ului se bucură de multă popularitate în ultimii ani, odată cu dezvoltarea platformelor social media. Dacă îți place să jonglezi cu nuanțele și că creezi combinații inedite, atunci transformă pasiunea într-o meserie. 

Înscrie-te la un curs de make-up artist, iar apoi poți activa ca machior de televiziune, film, studiouri, sau poți să îți deschizi propriul business. 

  1. Fotograf 

              Progresul platformelor social media a favorizat numeroase meserii, printre care cea de fotograf. Fie că ne gândim la destinații de vacanță, evenimente mondene, ținute pentru ocazii, mâncare, alegerile oamenilor sunt influențate de ceea ce prezintă pozele. 

Urmează un curs de calificare, unde te vei familiariza cu secretele aparaturii, sursele de lumină și umbrele. Ulterior, poți opta să activezi ca fotograf la evenimente, prezentări, etc. 

Acestea sunt câteva exemple de meserii bine plătite, care la momentul actual sunt la mare căutare de proaspeții absolvenți, sau de către cei care își doresc reprofilarea profesională. 

Sursa foto: pixabay.com 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Curs Business Analyst daca vrei sa devii un profesionist in domeniul tau

Importanța cunoașterii clientului (KYC) la cazinourile online și terestre