in

10 obiecte care nu-și au locul într-o locuință minimalistă

Stylish and botany interior of dining room with design craft wooden table, chairs, a lof of plants, big window, poster map and elegant accessories in modern home decor. Template.

10 obiecte care nu-și au locul într-o locuință minimalistă

Designul minimalist înseamnă să te înconjori de obiectele de care ai nevoie, pe care le folosești, pe care le iubești și să elimini excesul. Cu toate acestea, amenajarea unei locuințe minimaliste implică mai mult decât o simplă curățenie generală. Este un proces continuu de evaluare a ceea ce depozităm și cum alegem să ocupăm spațiul din locuință. 

Dacă te afli într-o călătorie minimalistă, iată zece obiecte pe care ai putea lua în considerare să le elimini din casă.

1. Excesul de gadgeturi din bucătărie

Multe bucătării sunt pline de aparate și gadgeturi care ocupă spațiu prețios. Simplifică-ți rutina de gătit rămânând la instrumente esențiale și alege ustensile și gadgeturi versatile.

2. Prea multe articole din aceeași categorie

De la articolele vestimentare, la vesela din bucătărie, dacă deții mai multe articole care servesc aceluiași scop, ia în considerare posibilitatea de a păstra doar produsele preferate și de a renunța la restul. Acest obicei te ajută, de asemenea, să menții curățenia în locuință.

3. Cărțile necitite

Deși cărțile ne pot îmbogăți viața, cele care stau necitite pe rafturi ar fi mai bine să ajungă într-o bibliotecă sau într-o librărie second-hand, unde pot aduce bucurie altora.

4. Excesul de decorațiuni

Prea multe decorațiuni pot face ca o casă să pară dezordonată. Păstrează doar acele piese care îți trezesc amintiri prețioase și care adaugă valoare designului interior. Avem, de obicei, tendința de a acumula multe obiecte decorative în camera de zi, specifice stilului de design interior pe care îl îndrăgim. Ia în calcul, în schimb, alegerea unor obiecte de mobilier deosebite, precum un set de scaune living care să accentueze stilul pe care l-ai adoptat pentru amenajarea locuinței.

5. Aparatele electronice învechite

Telefoanele vechi, cablurile și dispozitivele învechite nu numai că ocupă spațiu, dar pot deveni și o sursă de deșeuri electronice. Ia în considerare reciclarea acestora prin intermediul unui program de gestionare a deșeurilor electronice.

6. Echipamentele de exerciții fizice nefolosite

Cele mai citite articole

Dacă pe echipamentul de exerciții fizice s-a depus praful sau este utilizat pe post de cuier, ar putea fi timpul să renunți la el. Ia în considerare un abonament la o sală de fitness sau practicarea exercițiilor care necesită mai puțin echipament în aer liber.

7. Reviste și ziare vechi

Dacă ai adunat teancuri de reviste vechi cu intenția de a le citi la un moment dat, ar putea fi timpul să le reciclezi și să eliberezi spațiul.

8. Haine pe care nu le porți

O garderobă atemporală compusă din piese pe care le iubești și pe care le porți în mod regulat poate elibera spațiu în dulap și poate face alegerea outfiturilor dimineața mai simplă și mai rapidă.

9. Proiecte neterminate

Fie că este vorba de un proiect de artizanat sau un proiect DIY, dacă stă neterminat de mult timp și te gândești că îl vei duce la bun sfârșit când vei avea mai mult timp liber, s-ar putea  ca acest gând să îți provoace mai mult stres decât bucurie. Gândește-te dacă nu cumva este timpul să renunți la el.

10. Articole de toaletă vechi

Multe dintre noi avem o rezervă de articole de machiaj sau produse de toaletă pe care nu le folosim sau care au depășit data de expirare. Eliberează spațiul din baie, păstrând doar ceea ce folosești în mod regulat.

Așadar, minimalismul înseamnă să faci loc pentru ceea ce contează cu adevărat. Pe măsură ce renunți la obiectele care nu au o utilitate clară, vei observa că locuința ta va deveni mai practică și mai confortabilă.

Sursa foto: shutterstock.com

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să optimizezi performanța PC-ului tău pentru gaming: Sfaturi și trucuri

Designul scandinav în living: cum să redai frumusețea și simplitatea nordică