in

3 lucruri de care să ții cont când alegi ușile de interior 

3 lucruri de care să ții cont când alegi ușile de interior 

Pentru că accesoriile, mobilierul, tapetul și ferestrele dintr-o locuință sunt, de obicei, în centrul atenției, ușile rămân ultimul lucru la care se gândesc mulți oameni atunci când iau în considerare designul interior al locuinței.

Nu face și tu aceeași greșeală, lăsându-te păcălit că ușile de interior nu sunt prea importante. În loc să mergi pe varianta obișnuită de a lăsa restul camerei sau a casei să determine alegerea ușilor interioare, încearcă  o abordare diferită. Tratează alegerea ușilor interioare ca pe un element principal de design.

Alege o ușă care să trezească emoții și să ofere confort, să creeze un aer de mister, să inspire sentimente de siguranță sau care acționează ca un cadru frumos pentru un spațiu interior. 

Iată cum să alegi ușile de interior perfecte pentru casa ta!

Țineți cont de scopul principal

Fixează-ți bine în minte care este principalul scop pe care trebuie să îl îndeplinească, pentru tine, ușile de interior. Când vine vorba de ușile din interiorul casei tale, forma ar trebui să urmeze întotdeauna funcția.

Când descoperi un design de uși interioare care îți este pe plac, gândește-te și ce funcții trebuie să îndeplinească:

  • Să ofere intimitate
  • Să ajute la controlul zgomotului din casă
  • Să regleze fluxul de aer rece și/sau cald
  • Să excludă curenții de aer
  • Să izoleze o cameră

Când știi ce funcție trebuie să îndeplinească ușile de interior, îți va fi mult mai ușor să alegi dintr-un număr mai mare de uși. 

Cele mai citite articole

Următorul pas este să iei în considerare alți factori. S-ar putea să fie util să îți aduci aminte că ușile interioare leagă camerele între ele, așa că ar trebui să existe un element de coerență în designul pe care îl alegi.

Ia în considerare cât de formal/informal este spațiului

Alege ușile interioare care au mai multe detalii pentru a completa designul interior al locuinței: baghetele de pe pereți, lambriu, cornișe sau tavane înalte. Pentru spații mai informale, optează pentru uși cu mai puține detalii și un design mai simplist.

Profilele ușilor trebuie să se potrivească formalității sau informalității interiorului locuinței. În multe case, zonele cum ar fi un lounge, unde sunt primiți oaspeții, sau o sufragerie mare, sunt mai formale decât camera TV, dormitoarele și alte zone de zi pentru familie.

Alte sfaturi de luat în considerare includ:

  • Folosește uși duble sau franceze pentru a înfrumuseța camerele mai mari – funcționează pentru spații formale, cum ar fi camerele de zi și dormitoarele principale;
  • Instalează uși interioare solide decorative de bună calitate în zonele formale și principale de locuit, ca o modalitate economică de a adăuga mai multe detalii acelor spații;
  • Ține cont de feroneria ușii; un maner usa trebuie să se potrivească cu stilul ușii, dar și cu designul camerei.

Ține cont de stilul arhitectural

Alege stilul ușilor interioare ținând cont de stilul locuinței tale. Poți alege o ușă plină, dreaptă, sau o ușă cu panouri.

Cu panouri: aspectul clasic al ușilor cu panouri le face o alegere excelentă pentru casele de epocă și cele cu un interior clasic. Majoritatea ușilor cu panouri au șase panouri.

Uși pline: suprafața plană a acestor uși le fac deosebit de potrivite pentru casele moderne. De obicei, sunt construite din cherestea laminată sau plăci din particule de lemn acoperite cu MDF sau foi de placaj. Poți lamina, vopsi sau furnirui acest gen de uși interioare.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este fatada ventilata si in ce consta?

Bateria: 7 puncte pentru a sti totul despre ea