in

Ce este fatada ventilata si in ce consta?

In prezent, multe persoane sunt in cautarea dezvoltarii unor metode prin care isi pot transfoma locuintele in spatii de refugiu, dotate cu elemente arhitecturale utile. Nimeni nu-si doreste sa plateasca un pret mult prea ridicat pentru facturile de energie electrica si, cu atat mai putin, nu-si doreste sa locuiasca intr-o casa care nu este bine izolata fonic si termic.

Montarea fatadelor ventilate pare a fi o inovatie in domeniul arhitecturii care poate fi solutia potrivita pentru persoanele care-si doresc o schimbare benefica in ceea ce priveste nivelul de functionalitate a locuintei lor. 

Durabilitatea, impermeabilitatea si greutatea redusa sunt doar cateva dintre sarcinile pe care aceste fatade ventilatie le bifeaza. Materialul folosit ofera un potential urias de obtinere a izolarii fonice si termice de care este nevoie pentru orice locuinta. 

In sens restrans, fatadele de ventilatie au la baza lor o structura metalica, benefica pentru conditiile meteorologice extreme, fiind completata de mai multe straturi de vata minerala, care au ca scop izolarea eficienta, de folie tip antivant careia i se adauga si placile finale. 

6 motive ca fiecare locuinta are nevoie de fatade de ventilatie

1. Economisirea energiei electrice

Fatadele, care au rol de ventilatie, contribuie la imbunatatirea termoreglarii, ajutand la eficientizarea de tip energetic a cladirilor. Reduc consumul aerului conditionat si a sistemelor de incalzire cu aproximativ 30%, garantand economii in perioadele cele mai reci si calde ale anului.

2. Izolatie acustica

Au capacitatea de a imbunatati performanta acustica, reducand zgomotul cu 10% si 20%.

3. Protectie impotriva umezelii

Cele mai citite articole

Fatadele de ventilatie au un grad ridicat de protectie impotriva umezelii, prevenind, astfel, condensul care provoaca pete de umezeala pe peretii exteriori. 

4. Acopera aspectul neplacut oferit de instalatiile din exterior

Fatada de ventilatie camufleaza instalatiile electrice, de gaz sau instalatiile sanitare ale cladirii. De aceea, acest element arhitectural este dezirabil si in ceea ce priveste obtinerea unui aspect estetic al intregii constructii.

5. Principiu simplu de instalare si inlocuire 

Piesele folosite sunt special concepute pentru a reduce greutatea fatadelor si reprezinta un mare avantaj in ceea ce priveste facilitarea montarii acestui sistem. 

6. Durabilitate si intretinere redusa

Materialul folosit este unul extrem de rezistent, oferind un nivel de durabilitate mult mai ridicat. Rezistenta sa la umiditate si la razele ultraviolete justifica aspectul estetic nealterat in timp, in ciuda expunerii indelungate la soare.

Completarea fatadelor de ventilatie cu pergole retractabile poate fi o idee buna de luat in considerare in momentul in care proprietarul isi doreste sa-si extinda spatiul locuintei sau vrea sa isi construiasca o terasa. Pergolele, cu alte cuvinte, sunt acoperisuri retractabile care pot fi inchise cand vremea nu este prielnica, oferind astfel un spatiu complet ferit de intemperii, umezeala si care pot fi deschise in momentul in care proprietarul vrea sa aiba o priveliste catre cer. 

Prin urmare, folosirea celor doua elemente arhitecturale – fatadele de ventilatie si pergolele retractabile – poate imbunatati functionalitatea locuintei, oferindu-i un aspect mult mai placut din punct de vedere estetic.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Predare si invatare interactive – Lucrul cu table interactive

3 lucruri de care să ții cont când alegi ușile de interior