in

Unitatile de invatamant si reciclarea hartiei si a cartonului

Unitatile de invatamant si reciclarea hartiei si a cartonului

Reciclarea deseurilor reprezinta un proces care in context actual  a devenit obligatoriu. Scopul initial este acela de conservare a resurselor naturale a el Pamantului, dublat de diminuarea poluarii si de aspectele economice. 

In acest context, fiecare dintre noi, atat la nivel individual, cat si in cadrul activitatilor profesionale, are datoria de a gasi cea mai eficienta metoda prin care colecteaza si ofera spre reciclare, materiale precum hartia, sticla, masele plastice, metalul sau lemnul.

Reciclarea hartiei si a cartonului

In ceea ce priveste acest capitol, trebuie stiut ca poate fi reciclat aproape orice tip de hartie si carton. Tehnologia de reciclare prezinta capacitatea de a inlatura cerneala, capsele, agrafele sau cleiurile folosite pentru legarea cartilor, astfel ca a alege sa reciclezi caiete, carti, cutii de carton sau  cutii de lapte ori suc, reprezinta un pas inainte in gestionarea deseurilor la nivel mondial. 

Este bine de stiut faptul ca o tona de hartie reciclata va salva de la taiere 17 copaci, economisind in acelasi timp in jur de 24 de tone de apa si 1,6 tone de combustibil. Exista texturi care pot fi reciclate de mai multe ori, asa cum este cartonul, dar totusi si acesta detine un punct limita. De asemenea, este bine sa stii ca nu pot fi reciclate hartiile cerate sau plastifiate, servetelele sau produsele sanitare folosite.

Unitatile de invatamant

Cele mai citite articole

Unul dintre mediile cu potential foarte mare de generare a deseurilor din hartie si carton, este reprezentat de unitatile de invatamant, de stat sau private, precum scoli, gradinite, crese, cele de tip afterschool sau care gazduiesc  efectuarea anumitor activitati pentru copii. 

Daca detii o astfel de unitate, atunci deja stii cat de importanta este reciclarea si ti-ai dotat spatiile cu recipiente special destinate colectarii corecte de deseuri. Pentru a merge si mai departe in procesul de reciclare, o presa balotat deseuri va reprezenta cea mai buna alegere, fiind de mare ajutor in gestionarea volumului mare de materiale reciclabile. 

Folosind acesta tehnologie, nu doar ca vei gestiona mult mai usor etapele de colectare si transport ale deseurilor, dar vei asigura o scutire de costuri care pana acum, mergeau catre personalul care se ocupa cu sortarea, depozitarea si transportul deseurilor. 

In acest mod, poti recicla toata hartia si cartoanele intr-un mod extrem de rapid si eficient, contribuind la procesul de conservare a resurselor naturale de lemn si apa, in acelasi timp diminuandu-ti costurile si eliberandu-ti spatiul de care dispui astfel incat sa fie folosit cat mai eficient.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tunisia este incarcata de istorie si arta si poate sa fie destinatia ta perfecta pentru vacanta

Cum se evită întârzierile de plată în cazul împrumuturilor rapide?