in

Bijuteriile din aur roz – piese ce definesc sublimul romantismului și al spiritului feminin

Purtat cu grație și eleganță, aurul înnobilează orice reprezentantă a sexului frumos. Aurul roz aduce un plus de finețe, atenuând strălucirea specifică metalului prețios și adăugând o notă delicată de romantism. 

Rozul este o nuanță asociată cu tandrețea, puritatea, gingășia și copilăria, iar aceste bijuterii din aur roz se adresează celor mai feminine și romantice doamne și domnișoare, care au capacitatea de a vedea perpetuu viața în roz.

Numele culorii vine din latină și desemnează floarea de trandafir. Nuanța aurului roz reflectă numeroase conotații legate de corola cu petale catifelate a rozelor cântate de poeți.

De unde vine nuanța de roz a aurului?

Aurul pur, de 24 de carate, este prea moale pentru a fi folosit în manopera unor bijuterii rezistente în timp. Ceea ce se poartă, de fapt, sunt aliaje cu procent majoritar de aur, în diverse proporții. Metalele care se adaugă în compoziția aurului prelucrat pentru bijuterii pot da o nuanță diferită de strălucirea solară a metalului prețios în stare pură. 

Aurul alb are în componența sa metale în nuanțe argintii. Aurul roz își ia nuanța dulce și specială de la cuprul din aliaj, a cărui proporție poate ajunge până la 25%. Procentajul de cupru, precum și amestecul cu metale argintii, duce la obținerea unor nuanțe diverse, de la aurul roșiatic, aurul roz și aurul roz pal. 

Cele mai citite articole

Indiferent de intensitatea nuanței de roz, rezistența bijuteriilor este aceeași ca în cazul aurului galben și a aurului alb.

Aurul roz nu este o descoperire a bijutierilor din zilele noastre. Istoria lui este legată de Rusia țaristă a secolului al XIX-lea și de bijutierul Peter Carl Fabergé, creatorul faimoaselor ouă decorative. În perioada victoriană, bijuteriile din aur roz au devenit deosebit de apreciate de către doamnele din înalta societate britanică. Ele reușeau să pună în evidență, prin contrast, pietre prețioase ca safirul, smaraldul și diamantul.

Cum se poartă bijuteriile din aur roz?

Bijuteriile din aur roz se poartă în primul rând cu grație. Strălucirea lor blândă le oferă un aer deosebit de romantic, amintind de frumoasele domnițe din alte timpuri, de eroinele romanelor și filmelor de epocă. Ele nu cer ținute deosebite, ci doar feminitatea purtătoarei, stilul său vestimentar și personalitatea proprie.

Aurul roz este prelucrat fie integral într-o bijuterie, fie într-un design care combină două sau toate cele trei nuanțe ale aurului. 

Întâlnim în oferta magazinelor de bijuterii din aur toată gama de piese din aur roz: coliere, cercei, pandantive, brățari, broșe. Sunt de obicei piese delicate, care se fac remarcate prin culoarea lor și prin estetica care le imprimă o tentă vintage.

În concluzie, o bijuterie din aur roz prezintă un farmec aparte, încărcat de feminitate și romantism, delicatețe și noblețe.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cămăși mărimi mari, 5 XL pentru bărbații care-și doresc să fie la modă

5 lucruri pe care trebuie să le știți atunci când construiți o casă nouă