in

Avantajele incalzirii cu centrala cu butelii GPL

Avantajele incalzirii cu centrala cu butelii GPL

Consumul de combustibil pentru incalzirea unei suprafete de 100 mp timp de sase luni, folosind echipament standard cu gaz pentru 6 butelii GPL, va necesita aproximativ 3,5 – 5 tone. Utilizarea unor senzori automati suplimentari care regleaza modul de functionare centralei pe butelii GPL permite aproape dublarea eficientei. 

Cu ajutorul lor, sistemul va trece in modul economic pana cand este atins nivelul dorit de temperatura a aerului din camera sau in conformitate cu parametrii temporizatorului specificati.

De ce ai nevoie pentru a te conecta la centrala pe butelii GPL?

Pentru a organiza un sistem de incalzire autonom, va trebui sa achizitionezi mai multe componente, care includ: centrala pe butelii GPL echipata cu duze; un dispozitiv responsabil pentru conversia si mentinerea presiunii; o rampa care asigura conectarea buteliilor pe gaz si a altor elemente ale sistemului; supape de inchidere necesare controlului debitului de gaz. 

In plus, trebuie pregatit un loc separat pentru instalarea sistemului, care trebuie sa respecte toate standardele si cerintele de siguranta pentru incalzirea cu centrala pe butelii cu gaz imbuteliat. Rata consumului de combustibil pe ora ar trebui sa fie de aproximativ 2 mc. In acelasi timp, conectarea mai multor butelii in acelasi timp, ofera posibilitatea reducerii frecventei realimentarii.  

Consumul gazului din butelii GPL

Cele mai citite articole

Consumul ingrijoreaza pe cei care organizeaza pentru prima data un sistem autonom: „Cat dureaza o butelie de 60 de litri pentru a incalzi o casa?”. Tinand cont de faptul ca alimentarea reala cu combustibil in ele este de 22 kg, functionarea efectiva de sapte zile a unei centrale de 10 kW va necesita aproximativ 8 – 9 unitati. 

O astfel de cifra poate duce la nedumerire, deoarece comanda de gaz in butelii cu astfel de caracteristici va fi extrem de costisitoare. Cu toate acestea, nu uita ca in acest mod, sistemul functioneaza numai in etapa de incalzire. 

In restul timpului, cu setarile potrivite, consumul de combustibil este redus de 3-4 ori si nu este mai mare de 10-11 kg pe zi pentru a mentine temperatura la + 22 de grade С. 

Principalul factor de luat in considerare la umplerea buteliilor standard este expansiunea gazului la incalzire. Din acest motiv, este permisa umplerea unei butelii standard de 60 de litri doar cu 80% din volumul total, ceea ce impiedica explozia structurii in cazul unei cresteri semnificative neplanificate a temperaturii. Acelasi lucru este valabil si pentru generarea de combustibil – nivelul total de devastare nu trebuie sa depaseasca 90%.

Un sistem de incalzire cu centrala cu butelii GPL, are avantajele si dezavantajele sale. Aspectele pozitive includ: usurinta in utilizare casnica si un nivel ridicat de eficienta, mai ales in comparatie cu sistemele cu combustibil solid, cum ar fi aragazul etc.; optiunea de reechipare a unui sistem deja instalat pentru conectarea la o retea centrala; durata lunga de viata – pana la 25 de ani – fara a reduce eficienta incalzirii spatiului.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOP păcănele cu Joker – ce poți încerca online la cazinourile licențiate din România?

Cu ce surprize vin păcănelele lansate în ultimii ani?