in

Cum alegi o ladă congelatoare potrivită pentru restaurant?

Cum alegi o ladă congelatoare potrivită pentru restaurant?

Pe piața românească există numeroase modele de echipamente frigorifice bune pentru a dota un restaurant, astfel încât să le alegi pe acelea care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale de antreprenor HoReCa, nu este o sarcină tocmai ușoară. Spre exemplu, sunt o mulțime de modele de lăzi congelatoare atractive. Pe care să-l comanzi oare pentru unitatea ta HoReCa? Specialiștii de la TC Romania Crown Cool îți pot da niște idei foarte bune în acest sens. 

Cum alegi cel mai bun model de ladă congelatoare pentru restaurant? 

Înainte de a merge mai departe, hai să stabilim mai întâi care este diferența de bază dintre o ladă congelatoare HoReCa și un dulap frigorific profesional.

Dulapul frigorific este un aparat disponibil într-un format vertical, care are de regulă funcția de a răci alimentele peste 0 grade Celsius (de la 1 la 7 grade Celsius) sau la temperaturi negative mici, încetinind astfel procesul de proliferare al bacteriilor.

Lada congelatoare este disponibilă în format orizontal, oferă funcția de congelarea alimentelor la temperaturi sub 0 grade Celsius (ajungând la minus 25 grade Celsius sau chiar mai mult). Amplasată într-un magazin, ea are și rolul de a preveni furtul alimentelor ce se comercializează, nu doar că le crește și durata de păstrare în condiții optime (evident, în interiorul perioadei de garanție precizată de producător).

După precizările de mai sus, următorul pas este acela de a analiza specificațiile principalelor modele de astfel de echipamente reci, astfel încât să poți alege cel mai bun tip de ladă congelatoare pentru unitatea ta. 

Volumul de depozitare al lăzii congelatoare 

Capacitatea de stocare al lăzii congelatoare are mult de-a face cu temperatura minimă la care poate ajunge echipamentul frigorific în cauză. Chiar nu are rost o asemenea dotare profesională, fie ea și cu un spațiu pentru depozitare generos, dacă temperatura sa minimă nu este suficientă pentru a îngheța optim produsele alimentare ce se vor depozita în interiorul său.

Este absolut necesar ca, în calitate de antreprenor, să stabilești din vreme  ce cantitate de alimente vrei să rămână înghețate o anumită perioadă și de-abia mai apoi poți să stabilești ce ladă congelatoare se potrivește nevoilor unității tale. Acest lucru este esențial  să poată satisface cererea de frig pentru o lungă perioadă, până când vei decide că trebuie să o înlocuiești. 

Capacitatea de stocare a lăzii congelatoare raportat la nevoile specifice 

Capacitatea de stocare este un alt punct important care trebuie luat în considerare. În acest sens, analizează cifra de afaceri a produselor pe măsură ce acestea sunt vândute.

De exemplu: pentru cererea de restaurante mari, achiziționarea unei lăzi congelatoare cu o capacitate mai mică de 350 litri poate duce la pierderi din cauza lipsei de spațiu de stocare. 

Temperatura de răcire a lăzii congelatoare 

Cele mai citite articole

Acordă atenție și tipului de refrigerare al echipamentului de congelare: dacă este vorba de aer forțat, eficiența și capacitatea de a atinge temperaturi mai scăzute (de exemplu, minus 20 grade Celsius), mult mai mari decât la modelele de lăzi congelatoare cu refrigerare statică. 

Consumul de energie 

Există multe lăzi congelatoare la un preț atractiv, dar care au o eficiență energetică scăzută și, prin urmare, consumă mai multă energie. Așadar, nu te lăsa păcălit, uitându-te doar la preț!

Analizează atent cheltuielile de energie și alege lada congelatoare care are cea mai bună eficiență energetică, cu obiectivul ca energia consumată să fie acceptabilă, deoarece acest lucru va permite că ai de achitat niște facturi mai mici la energia electrică și implicit la economii pe termen lung. 

Termostatul digital 

Este important ca lada congelatoare profesională să aibă un termostat digital performant, care să nu dea rateuri.

Așa va fi posibil, fără a fi nevoie să se deschidă echipamentul, să se controleze temperatura internă și, în caz de probleme, acestea să fie identificate mai repede, prevenind deteriorarea produselor alimentare depozitate înăuntru. 

Ușurința de igienizare 

Care este nivelul de practicitate al îndepărtării rafturilor și al suporturilor interne ale congelatorului de restaurant pe care o dorești? Lada de congelare are și funcție de dezghețare automată? Răspunde la fiecare din aceste întrebări înainte de a te ghida după criteriul preț. Nu uita că în cazul dezghețării manuale, este necesar să se oprească echipamentul de congelare o anumită perioadă.

Prin urmare, aceste probleme trebuie analizate cu atenție, în prealabil, pentru a se putea optimiza timpul de dezghețare al echipamentului fără a deranja rutina unității tale.

Întreținerea lăzii congelatoare

Optează pentru o ladă congelatoare profesională care are asistență tehnică aproape de unitatea ta și piese ușor de găsit la nevoie. Acest tip de precauție te va ajuta să găsești rapid o soluție, astfel încât echipamentul tău să nu rămână inactiv mult timp, pierzând produse și clienți.

Căutând întotdeauna să servească mai bine clienții, compania TC Romania Crown Cool are o echipă foarte pregătită să ofere clienților informațiile necesare, inclusiv o infrastructură pregătită pentru service. Au pe stoc produse calitative, deci merită să le studiezi pe îndelete. Găsești acolo inclusiv lăzi congelatoare performante la preț corect!

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce trebuie să știi despre turbina auto

Ce echipamente, acte şi informaţii sunt necesare pentru a deschide o patiserie?