Nunta este un eveniment important si semnificativ din viata fiecarei persoane. In cadrul sau, se creeaza o multime de momente memorabile pe care toti invitatii le vor aprecia atunci cand isi vor aminti de ele, insa exista si diversi pasi importanti pe care fiecare mire si mireasa trebuie sa-i ia in considerare atunci cand isi planifica ziua nuntii.
Desi alegerea de lumanari nunta nu pare a fi o sarcina prea dificila, in realitate este bine sa se tina cont de cateva criterii pentru a se opta pentru cea mai buna varianta.
Cum se aleg lumanarile de nunta potrivite?
In functie de durata de ardere
Poate parea un detaliu nesemnificativ, dar este foarte important sa se selecteze lumanari cu o capacitate de ardere destul de mare. Pentru a se afla care este durata de ardere pentru fiecare lumanare, este important sa se consulte eticheta produsului pe care sunt scrise toate informatiile reprezentative.
In functie de stil
Impactul vizual este unul de o importanta uriasa pentru fiecare element de decor. In ceea ce priveste lumanarile de nunta, se pot gasi o multime de stiluri care sa se potriveasca temei evenimentului. Pot fi vintage, clasice, simple, cu modele florale, decorate cu flori etc.
In functie de aroma
Cele mai citite articole
Multe persoane adora lumanarile parfumate, pentru ca ofera o atmosfera de-a dreptul incantatoare, linistitoare si de relaxare. Preferintele legate de parfumul lor sunt diverse, de aceea, este important sa se opteze pentru un miros neutru, universal placut.
Pe langa alegerea lumanarilor potrivite pentru un astfel de eveniment important, trebuie ca mirele si mireasa sa se puna de acord si in ceea ce priveste lista invitatilor, sarcina care poate fi de-a dreptul dificila.
Cum se poate realiza corect lista de invitati pentru nunta?
Lista de invitati pentru nunta este de o importanta majora si trebuie sa fie creata cat mai atent, urmandu-se cateva criterii esentiale:
- daca nici mirele, nici mireasa nu a auzit vreodata de o anumita persoana, se poate taia de pe lista;
- daca petrecerea este adresata mai mult adultilor, se pot exclude copiii, cu mentionarea sa se specifice aceasta informatie tuturor invitatilor;
- daca nici mirele, nici mireasa nu a mai vorbit in ultimii 3 ani cu anumite persoane, atunci se pot taia de pe lista.
Dupa toate modificarile facute, lista principala se separa in doua liste mai mici: prima este cea cu invitatii care sunt chemati, iar cea de-a doua este cea cu invitati „de rezerva”. In cazul in care cineva din prima lista nu poate veni, se mai pot chema si invitati din cea de-a doua lista. Toate aceste modificari au loc in functie de numarul de locuri disponibile.
In concluzie, organizarea unei nunti poate fi o activitate extrem de solicitanta, mai ales in ceea ce priveste crearea unei liste complete de invitati, insa, cu o buna tehnica de organizare si cu multa rabdare, se pot obtine rezultatele dorite astfel incat atat mirele, cat si mireasa, sa aiba parte de cele mai placute momente de care-si vor aminti toata viata.