in

Ce înseamnă “Car Detailing” și cum poate să fie un business profitabil?

În ziua de astăzi, inovația la nivel de mix între domenii reprezintă deja un fapt obișnuit. De aceea, un nou serviciu pentru autotusime câștigă atenția celor pasionați de mașini.

Între un serviciu de curățenie și cosmetică și domeniu auto, respectiv “Car Detailing” în englează, reprezintă o afacere care poate fi făcută cu ușurință de cei pasionați de detalii.

Citește în continuare pentru a afla ce presupune acest domeniu și cum se poate transforma într-un business

Serviciile de detaliere a mașinilor sunt activități mult mai precise și necesită mult mai multă muncă decât poți să obții într-o spălătorie auto. De exemplu, o spălătorie auto este în mod normal un sistem automatizat prin care trece o mașină pentru a curăța exteriorul. 

Detalierea auto profesională este întotdeauna realizată manual și include servicii de detaliere a mașinii exterioare, precum și interioare. Spre exemplu, dacă vrei să beneficiezi de o curațare interioară executată pentru toate colțurile și accesoriile mașinii, cum ar fi pentru preșuri și covorașe pentru autoturisme, atunci un serviciu de curățare auto în detaliu reprezintă ceea ce ai nevoie. Dacă ai nevoie totuși să schimbi covorașele, îndreaptă-te spre site-ul celor de la Autogedal.ro, unde vei găsi nenumărate opțiuni.

În timp ce oricine poate detalia o mașină curățând interiorul și exteriorul cât de bine poate, un detaliu profesional este realizat de un detalier experimentat, cu tehnicile potrivite și produse de înaltă calitate.

Adesea, detalierii profesioniști stabilesc pachete și prețuri în avans pentru serviciile pe care doresc să le ofere. De aceea, și tu poți să îți construieți un mic plan de afaceri sau un scenariu de rentabilitate. 

De exemplu, o afacere de detaliere pe care o poate realiza o singură persoană poate aduce până la 7.200 lei pe lună. Această cifră se bazează pe o medie de două lucrări pe săptămână la 600- 1.200 de lei per lucrare, adică la o medie de 900 lei / lucrare.

Dar dacă vrei să-ți cunoști potențialul venit, trebuie să te gândești atât la venituri ( adică ce obții), cât și la cheltuieli (adică la ce plătești), pentru că aceste cifre pot varia semnificativ în funcție de tipul de afacere pe care o ai.

De aceea, este important să faci un plan mai în detaliu, și anume pe fiecare serviciu: 

Curățenie exterioară auto:

  • Spălare și uscare exterioară – Acest proces de spălare și uscare se face manual. Detalierul va pulveriza și șterge caroseria mașinii cu produse specializate. Aceasta include spălarea manuală a jantelor, mânerelor ușilor și a sticlei.
  • Decontaminare mecanică – O  bucată de lut este folosită pentru a îndepărta orice se contaminează în procesul de curățare, cum ar fi spray sau reziduuri rămase după spălarea mașinii. Acest proces are ca rezultat o suprafață mai curată și mai netedă.
  • Lustruire – Lustruirea șlefuiește un compus abraziv pe vopseaua mașinii pentru a îndepărta straturile mici. Acest lucru face ca micile zgârieturi și vârtejurile din vopsea să dispară.
  • Etanșare sau protecție cu ceară – Pentru a da mașinii o strălucire lucioasă și pentru a adăuga un strat protector vopselei mașinii, se aplică un produs de “etanșant”.

De asemenea, alte servicii exterioare care pot fi adăugate includ revopsirea ornamentelor, detalierea motorului, lustruirea farurilor, curățarea sub presiune a motorului, repararea barei de protecție, repararea așchiilor de sticlă și retușarea vopselei.

Curățenie interioară auto:

  • Aspirarea – Scaunele, covoarele și covorașele, căptușeala, zona de încărcare din spate și portbagajul sunt aspirate pentru a curăța resturile.
  • Spălarea și perierea – Acest lucru se face pentru a îndepărta petele de pe covoare.
  • Curățarea cu abur – Curățarea cu abur este o metodă mai eficientă de îndepărtare a petelor dure de pe covoare și scaune.
  • Curățarea geamurilor – Curățarea parbrizului și a geamurilor.
  • Curățarea pielii – Curățare piele auto cu produse speciale.

Așadar, detalierea profesională a mașinilor reprezintă arta și meșteșugul de a curăța și restaura un vehicul la starea inițială, sau cât de mult de poate. 

Sursa Foto: Pexels.com

Scris de admin

Cum poți să păstrezi echilibrul dintre viața personală și cea profesională? Descoperă aceste sfaturi utile!

TOP 3 jocuri care ii ajuta pe cei mici sa dezvolte abilitati utile