in

5 sfaturi pentru bucle care chiar rezistă toată ziua

Oare cui nu îi plac acele bucle lejere și elastice care, pe deasupra, nu își pierd volumul după doar câteva ore. Deși sunt destul de ușor de aranjat, există câteva trucuri care te ajută să obții bucle care chiar rezistă.

Ce-i drept, buclele nu se demodează niciodată și sunt de mare efect. Îți transformă complet look-ul și îți dau personalitate. Iată, așadar, ce poți face pentru a obține buclele perfecte de fiecare dată:

Pregătește părul

Buclele perfecte încep încă din momentul în care îți speli părul. Alege șamponul potrivit în funcție de tipul de păr. Pentru părul aspru, folosește o mască hidratantă de reparare, apoi șampon și balsam. Pentru părul lipsit de volum, folosește șampon pentru volum și spumă de păr. Evită produsele care îți încarcă prea mult părul.

Apoi, aplică puțin spray fixativ. Deși acest pas poate părea necesar abia la final, află că puțin fixativ înainte de obținerea buclelor este de mare ajutor. Nici nu trebuie să folosești mult fixativ. Aplică-l uniform pe păr, de la vârfuri către rădăcini, apoi folosește o perie pentru netezire.

Folosește un ondulator de calitate

Ondulatorul îți este cel mai bun prieten. E indicat să folosești un ondulator cu element ceramic deoarece distribuie uniform căldura. Apoi, reglează temperatura în funcție de tipul de păr. Pentru părul cu fire groase, folosește o treaptă de căldură mai mare. Evident, treapta de căldură mai mică este recomandată pentru părul cu fir subțire.

Ca să nu te mai complici cu răsucirea șuvițelor de păr sau cu poziția în care să ții ondulatorul clasic, alege un ondulat complet automat babyliss. Doar alegi șuvița de păr și aceasta este ondulată automat și fără efort. În numai câteva minute ai buclele perfecte.

Ține cont de tipul de păr

E adevărat că oricine își poate face bucle lejere. Mai ales dacă folosești produsele și tehnica potrivite. Iar ca să obții rezultatul dorit, ține întotdeauna cont de tipul tău de păr. 

Cele mai citite articole

Dacă ai un păr cu firul gros, îndreaptă mai întâi părul și folosește apoi ondulatorul. Pentru părul subțire, folosește spumă de păr. Aceasta oferă volum și ajută la definirea buclelor. 

Așteaptă să se răcească părul

Poate că de obicei ai tendința de a-ți trece degetele prin păr în timp ce îți faci buclele însă este indicat să aștepți până când părul s-a răcit complet. Acest pas este important dacă vrei bucle care rezistă toată ziua.

În schimb, în timp ce aștepți ca buclele să se răcească, poți să aplici puțin spray fixativ. Acest pas este de mare ajutor dacă tipul tău de păr este drept, cu fire subțiri. Un pas extra este să folosești agrafe de păr cu care să fixezi buclele pentru câteva minute. Astfel obții mai multă structură și volum.

Aranjează buclele

Acum că ai așteptat ca părul să se răcească, poți începe să aranjezi buclele. Nu vrei ca buclele tale să arate prea compacte, ci să aibă acel aspect lejer. Așa că poți să folosești o perie ca să piepteni ușor părul. Buclele se vor separa și vor căpăta acel aspect fluid, ca de revistă. 

După ce ai pieptănat părul, folosește un spray anti-frizz, cu efect de fixare. Acesta netezește firele de păr și oferă un aspect îngrijit și elegant. Dacă folosești un ondulator automat, află că efectul frizz este redus. Așa că buclele tale vor avea un aspect mult mai îngrijit.

Așadar, nu este complicat să obții buclele perfecte, care rezistă toată ziua. Ține cont de tipul tău de păr și  folosește produsele potrivite. Apoi urmează pașii de mai sus. De mare ajutor îți este și ondulatorul automat. În acest fel obții bucle lejere și rezistente fără prea mare efort.

Sursă foto: shutterstock

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce să obții o certificare Agile și cum să o faci

Alegerea mobilei pentru bucătărie în forma de L: 5 recomandări