Trairi

Sa moara dusmanii mei

Ne-am inspirat si noi dupa rromi,si am inceput de fiecare data sa ne juram pe parinti,frati,surori sau sa folosim expresii de genul “sa moara baietii”,”sa moara familia mea”,”sa moara dusmanii mei”,”sa moara ce am mai scump”,”sa mor eu”.Pai daca s-ar adeveri aceste cuvinte,ar exista o rapida si accentuata scadere a populatiei.
Orice s-ar intampla,ori de cate ori cineva n-are incredere in noi sau in ceea ce facem,folosim aceste replici.Sa iti moara,sa ne moara,sa imi moara,sa va moara.
De ce sa ne moara saracii,de ce sa nu ne traiasca?
Avem uneori tendinta de a imita pana si exemplele negative,si uneori ne formam prin asta noi obiceiuri. Lasa baietii, familia,dusmanii,copiii in pace,lasa-i si pe ei sa traiasca, ca sunt si ei suflete.La o adica,tot le urezi sa traiasca.
Ciudate expresii mai avem si noi,romanii.Si mai ales injuraturi.
Si mai urate sunt momentele in care ai de-a face cu persoane ai caror parinti nu mai traiesc,sau lucruri de genul,si nu stii cum sa te mai scuzi,sau sa schimbi subiectul.
Vedeti voi ,uneori trebuie sa fim foarte atenti la lucrurile pe care le spunem,si mai ales in prezenta cui le spunem,ca uneori e posibil sa dam grav “cu batul in balta”.
Si mai ales sa vorbesti despre anumite lucruri stupide pe care le fac oamenii,sa razi de aceste lucruri,iar apoi sa realizezi ca i le-ai spus unei persoane care a facut lucrurile respective. De-aia-i adevarata vorba aia,gadeste de doua ori inainte sa deschizi gura,ca s-ar putea sa te faci singur de ras,prin ceea ce spui !