in

Lucruri de ştiut înainte de a construi o casă

Construirea unei noi case este o experienţă interesantă şi uneori copleşitoare, deşi pentru un constructor de case poate fi o chestiune obişnuită. Acest lucru nu este, însă, suficient, pentru ca şi proprietarul viitoarei locuinţe trebuie să fie la curent cu toate aspectele procesului de construire a casei pentru a se asigura că acesta este unul potrivit pentru realizarea visului său. Este important să fie găsită o firmă care asigură construcţii de case de bună calitate.

Construirea unei case noi poate fi un exerciţiu pasiv, deoarece este nevoie de luarea unor decizii importante la fiecare pas. Aşadar, înainte de începerea propriu-zisă a proiectului, este foarte important să se ţină seama de o serie de factori.

Factori importanţi pentru construcţii de case

Înainte de toate, este foarte important că proprietarul viitoarei locuinţe să jongleze cu câteva cifre pentru a determina dacă îşi permite construirea casei dorite. Majoritatea planurilor de case oferă un instrument de cost pentru construcţie pentru a oferi o estimare exactă a costurilor de construcţie în funcţie de locul în care se construieşte. Cifrele includ costurile de construcţie, beneficiile fiscale, fondurile pentru contul de plată în avans şi slush şi alte calcule conexe. După ce s-a stabilit dacă cifrele corespund aşteptărilor, este nevoie de identificarea soluţiilor pentru a aranja finanţarea. De reţinut că împrumuturile pentru construcţia de case sunt puţin diferite de finanţarea ipotecară obişnuită.

Următorul pas este reprezentat de verificarea reputaţiei constructorului ales. Mulţi constructori îşi pun la dispoziţie serviciile, dar nu toţi sunt egali. Este recomandat să se facă mici cercetări în acest sens pentru a afla care constructor are o reputaţie potrivită şi care nu, care este punctual şi face lucrări de calitate.

Un al treilea aspect de luat în calcul este reprezentat de proiectarea construcţiei astfel încât eficienţa energetică să fie maximizată. Important este că arhitectul sau constructorul să explice clientului ca:

–                  ferestrele trebuie orientate spre sud pentru a avea cât mai mult soare posibil ca să încălzească casa;

Cele mai citite articole

–                  băile sunt spre sud şi au ferestre mici pentru a minimiza pierderile de căldură;

–                  sistemele de izolaţie sunt extrem de importante pentru o eficienţă energetică crescută.

O parte din faza finală a construirii unei case noi este de a trece peste listă de final, o listă întocmită la finalul construcţiei pentru a arăta  ce trebuie încă făcut sau ce trebuie reparat pe noua construcţie. Este important să fie luate notiţe la fiecare vizită a şantierului în timpul lucrărilor, pentru a nu scăpa ceva din vedere.

Problemele care pot apărea la final se încadrează, de obicei, în două categorii:

–                  defecte rezonabile, care se încadrează în toleranţele construcţiei clădirilor (sau defecte nesemnificative care, în general, nu afectează calitatea noii case);

–                  defecte nerezonabile, defecte care trebuie remediate. Aceste probleme afectează calitatea casei. Odată ce orice defecte nerezonabile sunt corectate în noua casă, aceasta se numeşte finalizare substanţială, ceea ce înseamnă că noua casă este locuibilă şi poate fi ocupată.

De reţinut că, indiferent de tipul de sistem de încălzire avut în vedere, toată lumea simte costurile ridicate ale energiei. În mod obişnuit, 45% din factura de utilităţi este destinată încălzirii pentru marea majoritate a oamenilor. Vestea bună este că, indiferent de tipul de sistem de încălzire sau ventilaţie avut în casă, pot fi economisiţi bani prin întreţinerea şi achiziţionarea corespunzătoare a echipamentelor eficiente din punct de vedere energetic.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Divorțul și terapia de familie

Care sunt avantajele Microsoft Dynamics 365?