in

Hoverboard – Intoarcere in viitor

Din punct de vedere vizual, un hoverboard seamana cu un skateboard, dar rotile sunt mult mai mari  si sunt conduse de puterea motorului. Hoverboard-ul, care se traduce prin ˝placa plutitoare˝, are zborul in aluzie la filmul de cult ˝Back to the Future˝. Un hoverboard chiar daca nu pluteste, ofera totusi multa placere de a conduce. Rotile sunt reduse la doua si montate pe ambele parti ale placii.

Hoverboard-urile de astazi sunt electrice si sunt cunoscute si sub denumirea de e-boards, mini segway-uri, e-self-balancing boards sau e-self-balancing scutere. Cu toate acestea, numele Hoverboard a predominat si s-a impus in intreaga lume. 

Cu un hoverboard, utilizatorii pot aluneca pe strada fara a pune picioarele pe pamant si, in functie de model, pot atinge viteze maxime de pana la 30 de kilometri pe ora. Multe modele sunt echipate cu un mod de practica numit functie de auto-echilibrare. Cu aceasta functie, hoverboard-ul se echilibreaza singur, usurand urcarea si calatoria.

Cum functioneaza un hoverboard?

Calatoria cu hoverboard necesita un bun simt al echilibrului. Spre deosebire de Segway-urile clasice, un hoverboard este condus fara ghidon. Un motor electric pe fiecare dintre cele doua roti antreneaza micile placi electronice. 

Unitatea isi extrage energia dintr-o baterie reincarcabila integrata, de obicei o baterie litiu-ion. Cu un acumulator complet incarcat, timpul de functionare este de aproape 3 ore, in functie de model si de conditiile de mediu. Conditiile depind de sol, de conditiile meteorologice si de greutatea utilizatorului.

Cele mai citite articole

Hoverboard-ul poate fi controlat prin schimbarea greutatii corporale. Acest lucru functioneaza printr-un senzor incorporat, care este un giroscop sau un senzor. Este situat sub banda de rulare si reactioneaza la fiecare schimbare a greutatii. Aceasta inseamna ca, daca soferul isi muta greutatea inainte, hoverboard-ul merge drept. 

Daca greutatea este deplasata in lateral, hoverboard-ul se deplaseaza in acea directie si daca este deplasat inapoi, se deplaseaza inapoi. Unele modele permit controlul prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone. 

Hoverboard – Functii

Majoritatea modelelor de hoverboard au un Bluetooth incorporat. Acesta poate fi conectat la un smartphone sau o tableta, de exemplu pentru a asculta muzica sau podcasturi in timp ce conduci. Volumul este controlat prin intermediul dispozitivului final asociat. Majoritatea hoverboard-urilor moderne pot fi conectate la propria lor aplicatie pentru smartphone. 

Acesta este de obicei disponibil gratuit pentru dispozitivele iOS si Android si permite utilizatorului multe optiuni de setare si control. Majoritatea aplicatiilor pot fi folosite pentru a crea profiluri individuale pentru mai multi utilizatori, de exemplu pentru mai multi membri ai familiei. 

O functie de auto-echilibrare pentru incepatori poate fi de obicei activata si dezactivata prin intermediul aplicatiei, daca modelul de hoverboard o are. Copiilor le place sa se supraestimeze. De aceea este bine de stiut ca parintii pot mentine putin controlul cu ​​un mod de siguranta pentru copii. De exemplu, se poate seta o viteza maxima.  

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Psihiatru in Bucuresti pentru bolile tale tratabile

Transforma-ti mansarda intr-o oaza de relaxare!