in

Dulapuri frigorifice din oțel inoxidabil pentru afaceri eficiente

Dulapuri frigorifice din oțel inoxidabil pentru afaceri eficiente

Produsele din oțel inoxidabil sunt din ce în ce mai des întâlnite pe piață, în principal datorită proprietăților lor și, bineînțeles, avantajelor pe care le oferă. Nu este de mirare că în prezent este posibil să găsim o gamă largă de articole realizate din acest material, inclusiv dulapuri de răcire extrem de competitive. 

De ce să comanzi dulapuri frigorifice din inox?

Dulapurile reci din oțel inoxidabil sunt produse care pot fi utilizate în diferite afaceri, satisfăcând diferite nevoi specifice de depozitare la temperaturi scăzute, dar și dorința de a avea niște echipamente profesionale frumoase și funcționale.

Sunt utilizate în viața de zi cu zi în medicină, în industria alimentară, chimică și de prelucrare, în logistică, unități de catering etc. În magazinul online tcromania.com vei găsi o gamă largă de dulapuri frigorifice inox la cele mai bune prețuri și cu un grad de fiabilitate fără egal.

Sunt produse de prima linie, pe care TC Romania Crown Cool le comercializează cu foarte mult succes. Au o calitate foarte bună, lucru extrem de apreciat de către clienții companiei amintite.

Oțelul inoxidabil face aceste dulapuri frigorifice extrem de rezistente, de durabile la un grad de exploatare intensivă. Acest tip de material este de fapt un aliaj metalic de fier și crom, care mai are în compoziție și alte materiale, ceea ce garantează o calitate fără egal. 

Diferența dintre oțelul inoxidabil și alte materiale din care se realizează carcase de echipamente HoReCa este aceea că este vorba în acest caz despre un oțel anticoroziv. Cu alte cuvinte, dulapurile reci din oțel inoxidabil sunt articole care rezistă extrem de bine la oxidare și coroziune, procese care reduc durata de viață utilă a echipamentelor frigorifice respective. 

Pe lângă faptul că este anticoroziv, oțelul inoxidabil are și o suprafață igienică, pentru că este un material neted și fără pori, care nu este capabil să acumuleze ciuperci și bacterii. 

Oțelul inoxidabil rezistă și la variațiile de temperatură. Plus că este și foarte frumos din punct de vedere estetic, ceea ce pentru mulți oameni este o caracteristică decisivă în alegerea de echipamente profesionale pentru unitățile lor.

Dulapurile frigorifice din inox – clasificare

În funcție de condițiile de temperatură, dulapurile frigorifice sunt de mai multe tipuri.

Dulapuri din inox cu răcire medie. În general, sunt cele mai răspândite echipamente de acest gen și funcționează la temperaturi cuprinse în intervalul de la 0 grade Celsius la +8 grade Celsius.

Ele sunt utilizate pentru depozitarea legumelor, lactatelor, cărnii, peștelui etc. pentru că asigură temperatura și umiditatea necesare, datorită cărora proprietățile produselor amintite se păstrează pentru o lungă perioadă de timp. 

Cele mai citite articole

Dulapurile frigorifice cu temperatura medie sunt prezente în supermarketuri și unități de catering, în farmacii etc. 

Dulapurile congelatoare din inox sunt echipamente de răcire cu temperatură foarte scăzută, care permit să se seteze nivelul chiar și la -22/-25 grade Celsius, ori chiar mai mult.

Astfel de echipamente congelatoare sunt folosite pentru depozitarea pe termen lung a produselor perisabile.

Cel mai adesea, sunt utilizate în fabricile de procesare, precum și în centrele comerciale.

Dulapurile reci combinate din inox sunt echipamente versatile, deoarece combină caracteristicile de refrigerare cu acelea de congelare. Sunt solicitate de unitățile HoReCa mici, unde nu este nevoie să se depoziteze o cantitate mare de produse în camere frigorifice. 

Aceste dulapuri frigorifice din inox permit să se utilizeze mai eficient spațiul de lucru, reduc cheltuielile inutile cu achiziționarea de lăzi congelatoare și frigidere profesionale, precum și de camere frigorifice, după caz. Adesea, astfel de echipamente sunt echipate cu două sau mai multe uși pentru a se reduce pierderile de căldură atunci când sunt deschise. 

De ce merită să ții cont la cumpărarea unui dulap frigorific din inox 

Dacă vrei să cumperi un model de dulap frigorific, când îl alegi acordă atenție următorilor parametri: 

  • specializarea unității tale: punct de vânzare cu amănuntul, bucătărie profesională etc.;
  • calcularea corectă a cantității de produse necesară a fi stocate într-o unitate de timp dată;
  • bugetul disponibil pentru o asemenea investiție. 

Dacă este necesar, specialiștii TC Romania Crown Cool te vor ajuta să iei decizia corectă în selectarea modelului de dulap frigorific din oțel inoxidabil.

În linii generale, trebuie spus că nu este indicat să cumperi echipamente de răcire profesionale a căror capacitate va depăși nevoile firmei tale de la momentul actual decât maxim cu 10% – 15%. Un echipament de răcire mai mare va genera costuri suplimentare atât cu privire la achiziția dulapului frigorific în sine, cât și, ulterior, cu energia electrică. 

Totuși, dacă puterea echipamentului frigorific este insuficientă, va conduce la defecțiuni în procesul de producție. Prin urmare, merită să te consulți și cu specialiștii în această problemă. 

Numărul de uși contează și el în alegere. Vei găsi dulapuri de răcire profesionale la distribuitorii de echipamente cu 1, 2 sau 3 uși. Prezența mai multor uși va reduce pierderile de căldură, în cazul în care echipamentul este mare. Prin urmare, dacă dulapul frigorific se va deschide frecvent, atunci este mai bine să acorzi preferință modelelor cu un număr mai mare de uși, nu cu una singură.

Contactează un consultant de la TC Romania Crown Cool pentru detalii și comenzi! 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce sa cumperi online piese de schimb agricole?

Birou notarial – testament si contract de mostenire