in

De ce mi se refuză un împrumut?

În prezent, există atât de multe instituții și organizații bancare și nebancare care acordă credite în țară încât ești complet liniștit (și încrezător) pentru că dacă ai nevoie de un credit bancar sau nebancar, acesta va fi acordat 100%.

Cu toate acestea, surpriza ta poate fi foarte mare dacă chiar trebuie să aplici pentru un împrumut și să fii refuzat.

Atunci inevitabil te vei întreba: „De ce mi se refuză un împrumut?”

De fapt, acordarea unui credit nu a fost niciodată foarte ușoară, mai ales când vine vorba de un credit de consum mai mare sau de un credit ipotecar, iar motivele refuzului s-ar putea să nu fie unul sau două.

De asemenea, ți se poate refuza un împrumut dacă veniturile tale nu sunt suficiente pentru a-ți achita datoriile către bancă și mai ai suficient pentru diferite cheltuieli lunare. Fiecare bancă are propriile cerințe, dar în general toate solicită ca suma totală a obligațiilor tale de împrumut să nu depășească 40% din venitul tău lunar.

Șansa de a primi un credit bancar este dacă ai un contract de muncă, veniturile tale sunt mari și ai bunuri imobiliare și mobile. Dar chiar și în acest caz, ți se poate refuza un împrumut, mai ales dacă doar ai un venit mare și partenerul/partenera ta nu lucrează sau dacă veniturile lui sunt minime și ai doi sau mai mulți copii sub 18 ani. Pentru că venitul total al gospodăriei este împărțit între fiecare membru al familiei și dacă scade sub minimul sanitar, cel mai probabil banca îți va refuza un împrumut în ciuda veniturilor tale mari.

Cele mai citite articole

Informații incorecte

Dacă faci o greșeală la completarea formularului de cerere, împrumutul tău poate fi întârziat, dar totuși acordat după ce ai corectat greșeala dacă ai făcut-o din neatenție.

Cu toate acestea, dacă ați ascuns sau omis în mod intenționat informații sau ați furnizat informații false, cu siguranță vi se va refuza creditul.

Chiar dacă considerați că îndepliniți toate condițiile, creditoarea își rezervă dreptul de a vă acorda sau de a vă refuza un împrumut. Acesta este dreptul lui și fiecare bancă și instituție nebancară are propriile reguli interne, conform cărora iau în considerare fiecare solicitare de împrumut.

Este posibil să vi se refuze un împrumut deoarece creditorul consideră că nu veți putea face față împrumutului. Pentru unii creditori, faptul că v-ați schimbat de mai multe ori locul de muncă în ultimii doi-trei ani înseamnă și că nu veți putea face față ratelor.

Dacă împrumutul tău este refuzat, nu te grăbi să blestemi creditorii. Adevărul este că nu există bancă sau companie de credit care să își dorească să-ți refuze un împrumut pur și simplu pentru că nu te place sau pentru a te murdări. Te refuză pentru că sunt prezente îndoieli cu privire la corectitudinea ta sau capacitatea ta de a face față la timp ratelor la împrumut.

Sursă: emporiki.ro

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cu ce surprize vin păcănelele lansate în ultimii ani?

De ce să joci online la loto? Află acum!