in

Cum înlocuiești racordul flexibil de la chiuvetă

Atunci când apar scurgeri la racordurile de apă, trebuie să acționezi prompt pentru a preveni deteriorarea ulterioară și potențialele pagube. Racordurile flexibile ale chiuvetei sunt esențiale în asigurarea alimentării cu apă. Au o rezistență foarte bună la coroziune și acizi, dar în timp pot suferi din cauza presiunii constante a apei, a fluctuațiilor de temperatură interioară, a deteriorării furtunului de cauciuc sau a instalării greșite.

Explorăm în acest articol pașii necesari pentru înlocuirea racordurilor flexibile ale chiuvetei.Chiar dacă nu ai experiență în astfel de lucrări, schimbarea racordurilor flexibile poate fi realizată cu succes urmând pașii corecți și acordând atenție detaliilor. 

Pregătește racordurile flexibile noi

Înainte de a cumpăra racordurile, măsoară lungimea și diametrul celor vechi, pentru a te asigura că noile racorduri se potrivesc cu instalația existentă. Sunt disponibile pe piață racorduri flexibile pentru chiuvetă cu diametru de 1/2, 1/4, 3/4 sau 3/8 inch.

  • Pentru o funcționare optimă, racordul ar trebui să se îndoaie de cât mai puține ori și să nu fie răsucit.
  • Pentru a evita atingerea celor două racorduri, asigură-te că unul dintre ele are tija mai lungă. 

 

Oprește robineții de trecere de sub chiuvetă

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să închizi ambii robineți de trecere, chiar dacă urmează să înlocuiești un singur racord. De obicei, există două robinete de trecere amplasate sub chiuvetă, unul pentru apa rece și unul pentru apa caldă. Acestea sunt situate aproape de perete.

Rotește mânerul robinetului în sensul acelor de ceasornic și asigură-te că oprești complet apa pentru a evita orice inundații sau scurgeri în timpul înlocuirii racordurilor. Deschide robinetul de la chiuvetă pentru a te asigura că nu curge apă. 

Scoate racordurile vechi

Slăbește filetul: Folosește o cheie fixă sau un clește papagal pentru a slăbi filetul de la ambele racorduri. Asigură-te că exerciți o presiune potrivită pentru a nu deteriora suprafața filetată a racordului sau conductei. 

Pregătește o caserolă: Așază o caserolă sub racordurile pe care urmează să le scoți, pentru a colecta apa care s-ar putea scurge în timpul procesului de demontare. 

Deschide bateria: Înainte de a scoate racordurile, deschide bateria pentru a permite drenarea apei rămase în sistem. 

Cele mai citite articole

Scoate racordurile: Îndepărtează cu atenție fiecare racord de la conducta corespunzătoare, folosind mișcări ușoare și controlate. 

 

Scoate bateria

Cu o cheie tubulară poți slăbi piulițele care fixează bateria sub chiuvetă. Desfiletează-le, apoi scoate flanșa de fixare și garnitura. Trage cu grijă bateria de pe chiuvetă pentru a o scoate complet din poziție. Înainte de a scoate racordurile, poți îndepărta șuruburile bateriei, pentru a nu îngreuna procesul. 

Verifică starea filetelor interioare ale bateriei, și asigură-te că sunt curate și în stare bună.

 

Montează racordurile noi

Înșurubează cu mâna noile racorduri în baterie și ajută puțin O-ring-ul cu o cheie, pentru a-l fixa. Nu forța cu mâna, pentru a nu torsiona racordul. 

Introdu racordurile prin gaura chiuvetei, unul câte unul, și asigură-te că garnitura de sub robinet se așază corect. Sub chiuvetă, instalează la loc garnitura, flanșa de fixare și cele două șuruburi. Poți strânge piulițele cu o cheie tubulară. 

Șterge filetul conductei și curăță-l cu o perie de sârmă. Unii meșteri obișnuiesc să înfășoare puțin șnur de etanșare cu teflon, însă acest lucru nu este neapărat necesar, având în vedere că racordurile au garnitură. 

 

Testează noile racorduri

Deschide robinetul de trecere și verifică dacă apa curge pe la conexiunile racordurilor. Dacă există scurgeri de apă, este semn că racordurile nu au fost montate corespunzător și va trebui să le strângi mai mult sau să le înlocuiești.

Înlocuirea unui racord flexibil este o sarcină simplă, dar necesară, ce poate fi realizată cu uneltele potrivite și cu respectarea tuturor instrucțiunilor. Acționează rapid pentru a remedia scurgerile, pentru a evita probleme precum umiditatea excesivă sub chiuvetă, deteriorarea mobilierului sau chiar inundația.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Pierde PSG statutul de favorită la titlu? Ce se întâmplă după plecările lui Messi și Neymar

Acomodarea la Grădiniță: Sfaturi pentru Părinți și Copii pentru O Tranziție Lină