Părinții vor să facă cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de cel mai potrivit lapte praf pentru copilul lor. Ar trebui să aleagă un lapte praf bogat în probiotice? Un lapte praf hipoalergenic sau un lapte praf fără lactoză? Iată câteva sfaturi menite să te ghideze în alegerea ta.
Laptele praf trebuie să fie adaptat vârstei bebelușului tău. Evident, acesta este principalul criteriu după care trebuie să te ghidezi: vârsta copilului. Poți găsi două tipuri de lapte praf: lapte praf de început și lapte praf de continuare. Laptele praf de început este recomandat pentru vârsta de 0-6 luni în timp ce laptele praf de continuare este recomandat pentru vârsta de 6 luni – 3 ani. Acesta din urmă corespunde în special nutrienților necesari copiilor care nu sunt alăptați și care, drept urmare, au nevoi speciale în materie de alimentație. Aceste formule adaptate se ajustează în egală măsură digestiei lor.
Bio, fără lactoză, vegetal…ce lapte praf este mai potrivit pentru copil? Atât bebelușii cât și părinții au nevoi specifice. Spre exemplu, un bebeluș care suferă de alergii va avea nevoie de un lapte praf hipoalergenic. Părinții care sunt interesați de originea produselor pot opta pentru lapte praf bio. Însă, indiferent de alegerea ta, optează întotdeauna pentru lapte praf, mai ales până la vârsta de un an. Spre exemplu, laptele praf din soia nu este o băutură standard cu soia: este vorba despre o băutură cu soia adaptată pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale copilului.
Cele mai citite articole
Alege un lapte praf care să stimuleze imunitatea copilului. Deja am adus în discuție laptele praf hipoalergenic. Însă, acesta este doar un exemplu. Dincolo de dorința părinților de a dori să cunoască originea laptelui pentru copii, bebelușul poate profita de acest lapte deoarece îi stimulează imunitatea și este excelent pentru sănătatea sa. Laptele praf probiotic este în egală măsură recomandat pentru imunitatea bebelușului.
Laptele praf trebuie să fie bogat în nutrienți. Unii nutrienți sunt esențiali creșterii și dezvoltării bebelușului. Drept urmare, părinții trebuie să analizeze cu atenție ingredientele din laptele ales pentru bebeluș. Un lucru este sigur, laptele praf bio păstrează cel mai bine nutrienții decât un lapte praf mult prea tratat. Acesta din urmă prezintă de altfel și unele riscuri pentru bebeluș deoarece ar putea conține un număr prea ridicat de pesticide. Acizii grași esențiali fac parte din nutrienții esențiali pentru dezvoltarea bebelușului.
Chiar dacă este mai ieftin, un lapte praf poate fi cumpărat dacă verifici cu atenție ingredientele. Contrar ideilor preconcepute, laptele praf la un preț scăzut nu înseamnă proastă calitate. Verifică dacă laptele praf conține toate caracteristicile nutritive de care bebelușul tău are nevoie, fibre și vitamine care contribuie la creșterea sa. Este esențial să citești ingredientele.