AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1373 din 04 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

DRUMUL SPRE SUCEAVA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

DRUMUL SPRE SUCEAVA  

 

După ce s-a definitivat data inaugurării Bibliotecii Mihai LEONTE din Petia trebuia să iau o decizie de a pleca să fiu de faţă la inaugurarea obiectivului. Astfel că în dimineaţa zilei de 17 septembrie 2014 am plecat din Moldova Nouă spre satul natal Petia. Am plecat dimineaţa la ora 5,50 cu autobuzul spre Timişoara de unde urma să iau un tren spre destinaţia Suceava. Am ajuns în vechiul municipiu Timişoara, centrul Banatului în jurul orei 9 şi dimineaţa în autogară de unde trebuia să ajung la gara Timişoara Nord pentru a traversa parte din Banat şi toată Transilvania. Din autogară am găsit un taximetrist fără rezerve care a acceptat să mă transporte unde doream, adică în gara Timişoara Nord. Ajuns aici aveam să constat aceleaşi condiţii pe care le lăsasem în septembrie 2011 când mă întorceam de la Festivalul Flori de pe Şomuz din 16 septembrie 2011. Am mers la prima casierie funcţională unde am solicitat un bilet clasa I a. Am fost servit imediat, acceptându-se cuponul de reducere pentru pensionari. Am întrebat casiera la ce linie va fi tras trenul, doamna mi-a răspuns evaziv că la linia 4, dar mi-a recomandat să citesc pe tabela electronică. Mi-am luat biletul şi după ce am plecat de la casieria respectivă am observat că toată sala unde mă aflam era în reparaţie şi nu exista nici o tabelă electronică nici alte tabele informative! Fiind o persoană care mă deplasam cu ajutorul a 2(două) bastoane am căutat sala de aşteptare destinată celor cu bilete de clasa I. Cu toate că am întrebat diverse persoane angajate ale CFR, mi s-a indicat o singură sală de aşteptare comună claselor I şi II, asta cu toate că preţul este diferenţiat la biletul cumpărat! Asta ne mai luând în calcul că fiind o persoană cu dizabilităţi trebuia să am un regim special.  

Trenul spre Suceava era undeva la ora 13,40 şi a fost tras la linia 4 cum mă informase casiera. Urcându-mă în vagonul indicat în bilet, mi-am găsit locul în vagonul de clasa I, care nu arăta deloc a fi de clasă! Compartimentul părea nemăturat de multă vreme iar tapiseria scaunelor arăta destul de murdară ca să nu spun altfel. Norocul a fost că am avut parteneri de călătorie deosebit de agreabili. Ajunşi însă prin zona munţilor din ţara Dornelor am simţit că suntem undeva pe la Polul Nord, astfel era de frig în compartimentul de clasa I. Însuşi angajaţii CFR-ului care însoţeau vagonul umblau de colo, colo prin vagonul de clasă. Dar călătoria mea avea să aibă un final fericit, deoarece am ajuns totuşi cu bine la Suceava, unde eram aşteptat de fratele meu Ghiţucă Leonte şi ginerele acestuia Adrian, profesor de sport. Aveam să fiu sunat de domnul bibliotecar Ioan ŞTEFAN, care m-a întrebat unde sunt, căci venea cu autoturismul personal să mă ducă la Petia. M-a bucurat întâlnirea cu acest băiat sufletist, şi inimos pe deasupra.  

Am ajuns cu mult înaintea de ivirea zorilor la casa părintească din valea Ciofului, unde m-a lăsat să mă odihnesc după lunga călătorie cu care am traversat România de la Vest la Est, pe un traseu de aproximativ 700 kilometri. Aveam să mă trezesc după câteva de somn şi să urc Dealul Ciofului până la obiectivul ce avea să se inaugureze în 19 septembrie 2014, Biblioteca Mihai LEONTE din Petia, şi unde eram foarte curios să ajung şi să cunosc ceea ce s-a pregătit cu multă muncă depusă de mulţi oameni coordonaţi de Ioan Ştefan, cât şi de cei din conducerea primăriei Buneşti dar şi de cei care muncesc pentru cultura din Suceava; Biblioteca Judeţeană IG SBIERA şi Muzeul Judeţean Suceava.  

Referinţă Bibliografică:
DRUMUL SPRE SUCEAVA / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1373, Anul IV, 04 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!