CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1371 din 02 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

BIBLIOTECA Mihai LEONTE din Petia - începuturi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

BIBLIOTECA Mihai LEONTE din Petia - începuturi  

 

Proiectul şi iniţiativa înfiinţării acestei biblioteci aparţine în totalitate sufletistului şi inimosului bibliotecar Ioan ŞTEFAN. Dumnealui trecea zilnic pe lângă o clădire folosită ca magazie a unui om de faceri local, care aici înmagazina diverse cereale sau materiale. Mai întâi i-a propus primarului comunei Buneşti să fie eliberată clădirea pentru a o repara, tencui şi zugrăvi. A durat destul timp până să se ia o decizie.  

De ce a dorit Ioan ŞTEFAN să schimbe destinaţia clădirii? Fiindcă destinaţia acestei clădiri iniţial trebuia să fie un fel de cămin cultural. Dar din motive necunoscute a rămas ceva neterminat! A solicitat la începutul anului 2014 să se facă o bibliotecă. Răspunsul întârzia din nu se ştie ce motive? Atunci bibliotecarul Ioan Ştefan s-a adresat direct primarului comunei Buneşti, domnul Gheorghe BERARU, care a supus spre votare consilierilor locali proiectul reabilitării şi înfiinţării unei biblioteci. Atunci s-a hotărât ca numele acestui locaş de cultură să poarte numele poetului Mihai LEONTE, fiu al satului Petia, dar şi Cetăţean de Onoare al comunei Buneşti, Suceava.  

Când mi s-a comunicat ce vrea să facă domnul bibliotecar Ioan ŞTEFAN am început să aleg cărţile din biblioteca mea pentru a le dona acestei noi biblioteci. În prima fază am ales nişte geamantane cu peste 70 kilograme cărţi. Apoi au urmat alte colete cu cărţi care au însumat peste 400 kilograme. Adevărul este că eu am donat cărţile, dar transportul prin firmele de curierat le-a plătit domnul Ioan ŞTEFAN. Adevărata muncă la repararea şi finisarea clădirii a început undeva pe la 01 august 2014, fiind terminată în 18 septembrie 2014. După aprobarea acestui proiect s-a început munca contracronometru pentru a termina un proiect inedit care avea să fie finalizat şi inaugurat în 19 septembrie 2014.  

Nu s-a ştiut când va fi inaugurarea, căci nu se ştia când vor fi gata lucrările. Dar aflând totuşi că se va inaugura biblioteca, am hotărât să scoatem un volum care să fie lansat la inaugurare. Acest volum avea să se numească AMETISTE MOLDAVE la care am încercat să includ autori, cunoştinţe mai vechi, dar şi mai noi, contactându-i prin diverse mijloace care le aveam la îndemână, telefon şi email. În final am reuşit să realizez volumul cu 12 autori, pe care l-am finanţat în totalitate fiind lansat la această inaugurare inedită. Desigur că se va mai scrie mult despre acest eveniment.  

Cât şi cum s-a muncit? Ştie doar Ioan ŞTEFAN, care a primit un sprijin permanent din partea conducerii Bibliotecii Judeţene I G SBIERA din Suceava. Astfel că proiectul s-a realizat.  

Referinţă Bibliografică:
BIBLIOTECA Mihai LEONTE din Petia - începuturi / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1371, Anul IV, 02 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!